Logo mooigeldropmierlo.nl
Archieffoto  | Fotonummer: 549dc6
Archieffoto (Foto: Emmy Grit)
Gemeente Geldrop-Mierlo

Gemeentenieuws week 31

Geldrop-Mierlo - Hieronder lees je het gemeentenieuws van week 31, 1 augustus.

Burgemeester Link sluit drugspanden
Op 23 juli heeft burgemeester Link een woning aan de Drossaardstraat in Geldrop voor drie maanden gesloten nadat er een hennepkwekerij is aangetroffen. Op 27 juli sloot de burgemeester een bedrijfsruimte aan de Bleekvelden in Geldrop voor twaalf maanden nadat er een handelshoeveelheid harddrugs is aangetroffen.

Op 19 juni was er een opsporingsonderzoek in de woning aan de Drossaardstraat. Daar trof de politie op de zolder een hennepkwekerij aan. Uit onderzoek bleek dat er minimaal één eerdere oogst heeft plaatsgevonden.In totaal ging het om 100 hennepplanten.

Op 20 juni was er een opsporingsonderzoek in de bedrijfsruimte aan de Bleekvelden. Daar vond  de politie een handelshoeveelheid harddrugs. Er bleek Amfetamine te zijn geproduceerd in de bedrijfsruimte. In totaal ging het om 402 gram bruto. 

Damoclesbeleid
De besluiten van de burgemeester zijn genomen op grond van het zogenaamde Damoclesbeleid. Hennepkwekerijen zijn in het algemeen brandgevaarlijk, leveren vaak overlast op voor de woonomgeving en trekken criminele personen aan. De maatregel moet bijdragen aan de vermindering van de drugscriminaliteit en daarmee aan de vergroting van de veiligheid en leefbaarheid in de samenleving.

Centrum Maatschappelijke Deelname verruimt openingstijden in Mierlo
Het Centrum Maatschappelijke Deelname (CMD) ondersteunt mensen bij hun vragen op het gebied van (mantel)zorg, opvoeden en opgroeien, financiën en problemen in het dagelijkse leven. Per 1 september verruimt het CMD haar openingstijden, zodat u makkelijker gebruik gemaakt kan worden van de aangeboden ondersteuning.

Inloop CMD
U kunt bij het CMD terecht voor vragen over mobiliteit, zelfstandig thuis wonen, hulp bij het huishouden, opvoeden, opgroeien, financiën, schuldhulpverlening, bijzondere bijstand, scheiden of ondersteuning bij dagelijkse problemen. De balie van het CMD in Hof van Bethanië (Heer van Scherpenzeelweg 9 is open op maandag van 9.00 uur tot 12.30 uur  en op donderdag van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Formulierenspreekuur
Heeft u vragen over bijzondere bijstand, kwijtschelding van gemeentelijke heffingen en belastingtoeslagen? Hiervoor kunt u bij het formulierenspreekuur terecht voor hulp bij het invullen van formulieren. Daarnaast bieden onze klantadviseurs ondersteuning bij het aanvragen van een betalingsregeling en het wijzigingen en/of opzeggen van abonnementen en diensten. Het spreekuur is iedere woensdag van 9.00 uur tot 11.00 uur in de spreekkamer van Hof van Bethanië.

Mantelzorg
Iedere eerste woensdag van de maand, kunnen mantelzorgers terecht tijdens de mantelzorginloop. Deze inloop is van 15.00 uur  tot 17.00 uur in de spreekkamer van het CMD in Hof van Bethanië. Ondersteuningsgesprekken met mantelzorgers kunnen ook op afspraak. U belt hiervoor met (040) 289 38 93.

Overzicht openingstijden CMD Mierlo

Wanneer

Wat

Tijd

Waar

Maandag

Inloop CMD

09.00 – 12.30 uur

Hof van Bethanië

Woensdag

Formulierenspreekuur

09.00 – 11.00 uur

Hof van Bethanië

Eerste woensdag

van de maand

Inloop mantelzorg

15.00 – 17.00 uur

Hof van Bethanië

Donderdag

Inloop CMD

09.00 – 17.00 uur

Hof van Bethanië

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met het Centrum voor Maatschappelijke Deelname via (040) 2893893.

Senzer zet ondernemers van arbeidsmarktregio Helmond-De Peel in de schijnwerpers
Tijdens de 'Dag van de Ondernemer', die is op 16 november 2018, zet Senzer ondernemers in de schijnwerpers. Zij zijn van groot belang voor de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel. Zij dragen positief bij aan de arbeidsmarkt en werkgelegenheid in onze regio. Op deze dag wordt ook dit jaar weer de Senzer Award uitgereikt. Deze award prijst ondernemers in de regio Helmond-De Peel die op vernieuwende wijze omgaan met werkgelegenheid en de arbeidsmarkt.

Aanmelden voor nominatie
Er worden twee Senzer awards uitgereikt. Eén in de categorie kleine ondernemingen (tot 50 medewerkers) en één in de categorie middelgrote tot grote ondernemingen (vanaf 50 medewerkers). Vorig jaar hebben de Hoijse Hoeve en Van Den Broek Logistics gewonnen.

Bent u of kent u een ondernemer die op een innovatieve en/of andere werkwijze kijkt naar het bieden van werkgelegenheid in zijn eigen onderneming? Én vindt u dat deze onderneming de Senzer award dit jaar echt verdient? Meld die onderneming dan aan via www.senzer.nl/senzer-award-nominatieformulier. Een vakjury zal gaan bepalen welke zes ondernemingen worden genomineerd en begin oktober wordt bekend gemaakt wie genomineerd is.

De Senzer award winnen
Tijdens de Dag van de Ondernemer op 16 november, mogen de aanwezige regionale ondernemers een stem uitbrengen op het bedrijf dat in hun ogen de Senzer Award verdient. Na een telling worden de twee winnaars bekend gemaakt. Aansluitend is er een netwerkborrel voor alle aanwezigen.

Initiatiefnemer Senzer
Werkbedrijf Senzer voert de Participatiewet uit voor zeven gemeentes in arbeidsmarktregio Helmond-De Peel. De missie van Senzer is om de regionale arbeidsmarkt nog meer tot bloei te laten komen door talent en arbeidsvragen van ondernemingen samen te brengen. Daarbij kijkt de organisatie op een creatieve manier naar alle (on)mogelijkheden, verbindt ze partijen en biedt ze verrassende oplossingen.

Wilt u als ondernemer aanwezig zijn deze dag óf wilt u meer informatie over de Senzer Award en de Dag van de Ondernemer? Ga dan naar www.senzer.nl/dvdo.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>