Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: a7bf89
Foto: Ingezonden
Algemeen

Brigidaconcert met Jan Hage

Geldrop - Het zesde concert in de cyclus Brigidaconcerten in de H. Brigidakerk wordt zaterdag 4 augustus verzorgd door Jan Hage, de organist van de Domkerk in Utrecht. Werken van Jan Zwart, J.S. Bach, Sweelinck, Franck en Widor staan op het programma. Hij besluit zijn concert met Improvisatie Koraalfinale. Hij licht zijn programma aan het begin persoonlijk toe. Het concert in de Geldropse H. Brigidakerk begint zoals gewoonlijk om 16.15 uur.

Beiaardconcert
Voorafgaand hieraan bespeelt Tommy van Doorn (1990) de beiaard om 15.00 uur. Zijn programma vermeldt werk van L.J. Ferdinand, J.S. Bach, Staf Nees, Couperin en Rottiers. Goede luisterplaatsen zijn Stationsstraat/Korte Kerkstraat en kasteelpark en omstreken. In de serie Brigidaconcerten staat dit jaar de organist en componist Jan Zwart centraal en daarom vermeldt het programma werk van deze musicus (1877-1937).

Zondag 12 augustus Kees van Eersel
Een week later, niet op zaterdag, maar op zondag 12 augustus bespeelt Kees van Eersel, een van de leermeesters van Jan Hage, het Vollebregt-Smitsorgel. Deze wijziging in het programma is nodig door uitgebreide liturgische plechtigheden op zaterdag: er blijft dan te weinig voorbereidingstijd over voor de organist en voor het stemmen van het orgel en het oefenen met de registranten.

De concerten worden georganiseerd door de stichting Brigida Concerten in samenwerking met de Werkgroep Carillon Dit jaar komen organisten uit diverse provincies naar Geldrop.  De concerten zijn gratis toegankelijk, met een vrijwillige bijdrage na afloop.

Meer informatie is te vinden op de website www.brigidaorgel.nl. Voor verdere informatie kan contact op worden genomen met Stichting Brigida Concerten, Geldrop, secretariaat Nick van Broekhoven, telefonisch bereikbaar via 06-40287582 of via de email brigidaconcerten@gmail.com.  

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>