Logo mooigeldropmierlo.nl
Algemeen

Orgelconcert door Kees van Eersel in Brigidakerk

  | Fotonummer: 4766a3
Foto: Ingezonden

Geldrop - Het zevende concert in de cyclus Brigidaconcerten in de H. Brigidakerk wordt zondag 12 augustus verzorgd door de befaamde organist Kees van Eersel (1944). Werken van Jan Zwart, Sweelinck, Philip Pool, Joh. Worp, Anton W. Rijp en eigen werk: een triosonate staan op het programma. Hij besluit zijn concert met een Improvisatie.

Orgelconcert op zondag

Het concert in de Geldropse H. Brigidakerk vindt op een afwijkende dat en tijd van de gewoonte en wel op zondagavond om 19.30 uur plaats.
Deze wijziging in het programma is nodig door uitgebreide liturgische plechtigheden op zaterdag: er blijft dan te weinig voorbereidingstijd over voor de organist en voor het stemmen van het orgel en het oefenen met de registranten.

Beiaardconcert op zaterdag
Het aangekondigde Beiaardconcert door Jan Verheyen gaat wel op zaterdagmiddag 11 augustus door om 15.00 uur. Jan Verheyen (1976) is stadsbeiaardier van Hasselt en Neerpelt.  Zijn programma vermeldt werk van Belgische oorsprong, film- en popmuziek en hedendaagse beiaardcomposities. Goede luisterplaatsen: Stationsstraat/Korte Kerkstraat en kasteelpark en omstreken.

In de serie Brigidaconcerten staat dit jaar de organist en componist Jan Zwart centraal en daarom vermelden de programma's werk van deze musicus (1877-1937). De concerten worden georganiseerd door de stichting Brigida Concerten in samenwerking met de Werkgroep Carillon Dit jaar komen organisten uit diverse provincies naar Geldrop.  

De concerten zijn gratis toegankelijk, met een vrijwillige bijdrage na afloop. Meer informatie is te vinden op de website www.brigidaorgel.nl en Stichting Brigida Concerten, Geldrop, secretariaat: Nick van Broekhoven, telefonisch bereikbaar via 06-40287582 of via de email brigidaconcerten@gmail.com.  

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>