Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 4f8bf1
Foto: Ingezonden
Evenementen

Geldrops Pride is een feest voor iedereen

Geldrop-Mierlo - Op het Horecaplein in Geldrop vindt zondag 19 augustus een nieuw evenement plaats: Geldrops Pride. Van verschillende kanten kwam steeds vaker het signaal dat mensen het zo jammer vonden dat Geld'rop Uit en de Roze Maandag niet meer plaatsvinden in het centrum. Er moest weer iets leuks georganiseerd gaan worden, dat voor iedereen toegankelijk is en waar iedereen zich welkom kan voelen.

Organisatie
Mariëlle Verdouw, Jolande Manders, Robin Liebreks en Miranda Verdouw hebben hun krachten gebundeld om samen een mooi feestje op touw te zetten. Maar het is niet alleen feest. Ze willen ook aandacht vragen voor acceptatie van iedereen die net even anders is dan de standaard. Of je nu een kleurtje hebt of een andere seksuele voorkeur, in een verkeerd lijf geboren bent of dat je misschien een beperking hebt, iedereen is in Geldrop-Mierlo van harte welkom.

Dragqueens
Om 14.00 uur barst op het Horecaplein het feest los. Voor die tijd worden de Dragqueens, onder begeleiding van muziek, naar het Horecaplein gebracht, waar de officiële opening plaats vindt. Het feest is rond 20.00 uur afgelopen. Een bomvol programma met een veelzijdigheid aan artiesten.

Lokale en nationale artiesten
Op het podium zijn lokale artiesten zoals Audrey Smits, Robin Liebreks en Marcel Mulders te zien en te horen. Marcel Mulders is tevens de man achter Hotspot Talent en neemt dan ook vijf van zijn talenten mee naar Geldrops Pride. Op deze dag komen ook hèt carnavalsduo De Dorini's en Melissa Janssen naar Geldrop. Melissa won op 15-jarige leeftijd het SBS-programma 'The Next Poptalent'. Toen Melissa 18 werd mocht ze eindelijk meedoen met 'The Voice of Holland'. Ze is daar uiteindelijk in de halve finale terecht gekomen.

Presentatie
En dan zijn er nog Louisa en Rosanna, of beter gezegd tegenwoordig Louisa en Rowan, hèt transgenderkoppel bekend van TLC. Natuurlijk zijn er, net als bij alle andere prides, dragqueens aanwezig die ook een optreden verzorgen. Eén van hen, Megan Schoonbrood, praat samen met Trea Dobbs de Pride aan elkaar. Geldrops Pride is gratis toegankelijk. De eerste editie van het nieuwe evenement belooft een mooi feest te worden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>