Logo mooigeldropmierlo.nl
Opening jeugdvakantieweek 2017  | Fotonummer: 942540
Opening jeugdvakantieweek 2017 (Foto: Cor Vitalis)
Evenementen

Jeugdvakantieweek gaat van start

Mierlo – Het bestuur, de coördinatoren, de leiding en de vele vrijwilligers zijn klaar voor 'de mooiste week van het jaar'; de Jeugdvakantieweek. De deelnemende kinderen kijken er al weken naar uit. Maandag 13 augustus is het eindelijk zover. Iedere ochtend verzamelen de groepen met kinderen en begeleiders zich op het Molenplein om van daaruit naar de diverse locaties te gaan waar de opdrachten uitgevoerd worden.

Redacteur: Emmy Grit

Opening
Op maandag 13 augustus wordt de JeugdVakantieWeek feestelijk geopend. "Ik neem een groot boek mee naar de opening. Het blijft alleen nog een verrassing wat voor soort boek het is", aldus Nancy van den Heuvel, voorzitter van de JVW. Van maandag tot donderdag wordt de jeugdvakantieweek om 09.00 uur op het Molenplein geopend. Op vrijdag beginnen de kinderen om 13.00 uur. De eerste vier dagen van de week komen alle groepen tussen 16.00 en 16.30 uur naar het Molenplein voor de gezamenlijke afsluiting. Op vrijdag wordt de week om 19.00 uur afgesloten.

Locaties
Voor de 49e keer wordt de jeugdvakantieweek gehouden en dit jaar staan alle spelletjes en opdrachten in het teken 'Het Grote Letterfeest'. Op het grasveld bij de skatebaan aan de Santheuvel, bij de hockeyvelden van HC Mierlo, in het bos en op de grasvelden bij diverse scholen staan de opdrachten klaar voor de vele teams. Mede door het voorspelde mooie weer, staan er vast waterspelletjes op het programma.

Statiegeldaktie  
Zoals ieder jaar staat het inzamelen van lege statiegeldflessen en -kratten op het programma. Op woensdag komen de deelnemende kinderen bij de inwoners van Mierlo langs de deuren om deze flessen op te halen. "Mocht je niet thuis zijn, dan kunnen de flessen ook bij de deur klaargezet worden", aldus Nancy. "Flessen mogen ook bij de kiosk op het Molenplein worden afgegeven. Van de opbrengst kan JeugdVakantieWerk nieuwe materialen en leuke activiteiten van bekostigen.
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>