Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 48f5f6
Foto: Marc de Groof
Evenementen

47e VAG Techniek Wielerronde van Nuenen

Geldrop/Nuenen - Wielervereniging TML-Dommelstreek is de organisator van de 47e VAG Techniek ronde van Nuenen die op zondag 19 augustus wordt gehouden.

Parcours
Dit jaar worden de wedstrijden voor de renners van 12 jaar en ouder verreden op het parcours van 2,4 kilometer lang vanaf Park, Park zuidzijde, Park, Vincent van Goghstraat, Margot Begemannstraat, Beekstraat, Alfons Blommelaan, Nico Eekmanlaan, Loenys van Lancveltlaan, Lucas van Hauthemlaan, Jan van Amerzoyenlaan, Papenvoort, via de Berg terug naar het Park naar start en finish, ter hoogte van het Klooster. De jongste rennertjes steken een stukje van het parcours af. Ze gaan aan het einde van de Margot Begemannstraat linksaf terug naar de Berg, waardoor hun parcours op een lengte van 1,35 km uitkomt.

Programma
Deze dag worden er wedstrijden verreden in de zeven KNWU-jeugdcategorieën in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar. Het sluitstuk van de dag vormt de wedstrijd voor elite-belofte over 80 km.
10.00 uur: Jeugd cat. 1 t/m 4; 6/8/12/15 km, parcours 1350 meter
12.30 uur: Jeugd cat. 5 t/m 7; 20/25/30 km, parcours 2400 meter
15.00 uur: Elite & Belofte; 80 km, parcours 2400 meter

Vanaf 10.00 uur starten de jongste renners van 8 tot 14 jaar allen in hun eigen leeftijdscategorie voor hun wedstrijden op nationaal niveau. Van TML Dommelstreek staan Luuk en Rens Braspenning, Tobias Burgers, Jelle Peters, Saar en Pim van Leenders, Cas Metten, Job van Iersel, Ramon Setz en Dirk de Groof en Chris Kisters aan de start. Aansluitend aan de jeugdwedstrijden wordt de wielerploeg voorgesteld die het bevrijdingsvuur gaat ophalen in Bayeux (Frankrijk). Op 17 september vertrekt deze ploeg vanuit Normandië om in twee dagen 650 km af te leggen voordat ze in Eindhoven arriveren op het 18 septemberplein voor het fakkeldefilé.

Om 15.00 uur starten de Elite en Belofte renners voor een wedstrijd over 80 km en finishen rond de klok van 17.00 uur. Niels Verbruggen en Paul Gruithuijzen willen natuurlijk voor eigen publiek een mooie uitslag rijden.

Horeca
De organisatie hoopt u op 19 augustus te mogen begroeten in het centrum van Nuenen. Rond het parcours zet de horeca haar terrassen weer groots op. Hier kan het publiek onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijden volgen.

Informatie
Voor de laatste informatie over de 47e VAG-techniek Ronde van Nuenen kun je een kijkje nemen op www.tmldommelstreek.nl, facebookpagina tmldommelstreek en twitterpagina tmldommelstreek.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>