Logo mooigeldropmierlo.nl
Een van de spellen tijdens de Sportcarrousel  | Fotonummer: 08c6f7
Een van de spellen tijdens de Sportcarrousel (Foto: Joan Delisse)
Verenigingen

Nieuw bij Uno-Animo: De Sportcarrousel

Redacteur: Vivianne van Bijsterveld
Fotograaf: Joan Delisse

Mierlo - Uno-Animo, dé gymnastiek- en turnvereniging van Mierlo, start met een gloednieuwe sportles in het nieuwe seizoen: De Sportcarrousel. Deze nieuwe sportles biedt een gevarieerd programma, van bokstraining tot dans en van volleybal tot Dutch Tennis.

Eén van geest

Uno-Animo staat voor 'één van geest' en de vereniging heeft als doel haar leden op ontspannen manier met zowel lichaam als geest in beweging te laten zijn, legt voorzitter Arno van Hoof uit. Uno-Animo is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie en is opgericht op 4 mei 1924. "Daarmee is zij één van de eerste sportverenigingen in Mierlo." De vereniging heeft ongeveer 250 leden en heeft haar thuisbasis in de gymzaal in Sporthal de Weijer.

Verschillende lessen
Arno (30 jaar), is ongeveer 25 jaar lid en vijf jaar voorzitter. "Ik zat al in het bestuur, toen de vorige voorzitter een opvolger zocht. Ik besloot om de taak op me te nemen, omdat ik veel hart voor de vereniging heb." Het leuke van Uno-Animo is de sfeer en het samen op een ongedwongen en gezellige manier sporten. Je kunt je al op jonge leeftijd bij de gymnastiekvereniging aansluiten, aldus Arno. "We hebben bijvoorbeeld een ouder-kind gymgroep, waarbij jonge kinderen samen met hun vader of moeder – of opa of oma – bewegen. Peuters en kleuters vanaf drie jaar gymmen één uur per week op woensdagmiddag. Er zijn groepen volwassenen, die één keer per week recreatief gymnastiek beoefenen. De leeftijden van de leden van de vereniging variëren dan ook flink. Tevens is er binnen de vereniging een 50+ groep. In dit wekelijks uur gymnastiek wordt aandacht besteed aan een verantwoorde training van spieren en gewrichten, terwijl het spel zeker niet ontbreekt." Verder is er nog een Dames fitheidsgroep op woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur. Als laatste is er op donderdag nog zaalvoetbal van 20.00 tot 21.00 uur. Kortom, er is een ruime keuze om bij ons te sporten."

Sportcarrousel
De vereniging was nog op zoek naar een sportles die vooral mensen tussen de dertig en vijftig aan zou spreken. "Een doelgroep die van afwisseling houdt en graag iets nieuws probeert", meent Arno. "We kwamen tot een gevarieerd programma, genaamd De Sportcarrousel. Met lessen zoals bijvoorbeeld een bokstraining, een turnles, dansles, volleybal, een bootcamp of Dutch Tennis."

Uitproberen
Het is mogelijk om eens mee te kijken met zo'n les, of beter nog, om mee te doen, zegt Arno met een lach. "En als het bevalt is er de keuze om lid te worden van onze gezellige vereniging of om bijvoorbeeld een strippenkaart te kopen. Dan kun je naar de lessen komen die je het meest interesseren en waar je het meest zin in hebt, zonder verplichtingen." De les is op woensdagavond, van 20.30 tot 21.30 uur, in Sporthal De Weijer.

Activiteiten
Arno vertelt enthousiast over 'zijn' vereniging. "Uno-Animo is een superleuke en gezellige vereniging met enthousiaste leden die ervan houden op een gezellige en ongedwongen manier te sporten. Zoals onze naam al zegt: we doen het samen. Daarnaast worden er door het jaar heen veel leuke activiteiten voor zowel jong als oud georganiseerd. Van sportwedstrijden en kampioenschappen tot een Sinterklaasviering. Kom gerust eens kijken of doe een keer met ons mee!"

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>