Logo mooigeldropmierlo.nl
Frans Thijssen (l) en Peter Scholts (r)  | Fotonummer: a9c475
Frans Thijssen (l) en Peter Scholts (r) (Foto: Peter Wijlaars)
Evenementen

Mooie samenwerking Geldrop Anders en Centrum Hofdael

Geldrop - Een meezingfestijn en kapellenfestival. Optredens, workshops en verenigingen die zich presenteren. Volop culturele activiteiten in het weekend van 7, 8 en 9 september. Stichting Geldrop Anders en Centrum Hofdael hebben de handen ineengeslagen om Geldrop-Mierlo te trakteren op een weekend vol cultureel vermaak.

Redacteur: Martin de Bruijne
Fotograaf: Peter Wijlaars

Verschillende activiteiten

Zorgen voor leven in de brouwerij. Dat is wat Centrum Hofdael en Geldrop Anders willen. Voorzitter Frans Thijssen van Stichting Geldrop Anders en bestuurslid Peter Scholts van Centrum Hofdael kijken uit naar het weekend van 7, 8 en 9 september. Ze hebben met een groepje vrijwilligers in de afgelopen maanden veel werk verzet. "Het is best moeilijk om in Geldrop-Mierlo iets van de grond te krijgen, dus we zijn met ons groepje trots op het resultaat", geeft Frans aan. Centrum Hofdael zoekt samenwerking en wil meer activiteiten in en rond het cultureel centrum in Geldrop. "Hofdael weer bruisend maken. Meer leven brengen in Hofdael, dat is onze taak. Op deze manier kunnen we van beide kanten uit elkaar ondersteunen", geeft Peter aan.

Meezingen
Geldrop Anders begon in 2014 als blaaskapellenfestival. Het groeide uit tot een driedaags evenement met onder meer Zinggg Geldrop Zinggg, een open podium en de KidsVoice voor basisschoolleerlingen. Vorig jaar ging Geldrop Anders niet door. "We maken nu een doorstart en hopen dat deze opzet aanslaat", zegt Frans. Vrijdagavond 7 september staat Zinggg Geldrop Zinggg op het programma. Op Cultuurplein de Bleek kan iedereen uit volle borst meezingen. Vanaf 19.30 uur zingt het gelegenheidskoor populaire klassiekers, de teksten zijn te zien op een digitaal scherm.

Hofdael Open
Centrum Hofdael komt steeds meer tot leven. Het bestuur zet zich vol enthousiasme in om Hofdael te laten bruisen. Peter: "Hofdael is een mooi centrum. We hebben een mooi plein en een gebouw met veel faciliteiten. Er zit zeker potentie in." Zaterdag 8 september is Hofdael Open. Vanaf 11.00 uur kan iedereen kennismaken met het culturele en educatieve aanbod van de gebruikers van Centrum Hofdael. De Wiele Creatief, de Volksuniversiteit en Filmhuis Hofdael presenteren zich. Het vernieuwde Weverijmuseum is deze dag gratis toegankelijk.

Dag- en avondprogramma
"Alle vaste bewoners van Hofdael doen op een bepaalde manier mee met Hofdael Open", zegt Peter. In de theaterzaal zijn de hele dag door optredens van onder meer Kids Voice en Stars on Stage van Au3 Smits Music. Op het buitenpodium a capella vrouwenzanggroep Multi(f)vocaal en Blue Jackets. KunstKwartier verzorgt in de middag muzikale workshops. Om 20.30 uur start het avondprogramma. KunstKwartier, GMC en jazz trompettist Charlie Green verzorgen een verrassend optreden. Kaartjes voor dit concert kosten € 7,50 en zijn te bestellen bij Hofdael.

Blaaskapellen
Zondag 9 september is het Blaaskapellenfestival, een vast onderdeel van Geldrop Anders. Zeven blaaskapellen laten zich horen en zien op het vijftiende Blaaskapellenfestival. Frans: "In het centrum van Geldrop staan vier podia. De hele middag is er muziek van blaaskapellen te horen." Spetterende afsluiter van het blaaskapellenfestival is Heavy Hoempa. Een blaaskapel die covers speelt van onder meer Metallica, Iron Maiden en Motörhead.

Welkom
Centrum Hofdael en Geldrop Anders kijken uit naar het bruisende weekend vol culturele activiteiten. Frans en Peter rekenen op veel bezoekers. "En als er mensen zijn die als vrijwilliger mee willen doen met Geldrop Anders, die zijn van harte welkom", besluit Frans.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>