Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 205ef0
Foto: Ingezonden
Gemeente Geldrop-Mierlo

Gemeente wil regels ongeregistreerd grondgebruik

Geldrop-Mierlo - De gemeente wil heldere regels over de stukken gemeentegrond die inwoners in gebruik hebben. Vorig jaar is de gemeente daarom gestart met het project 'ongeregistreerd grondgebruik'. Na een eerste proef in Mierlo is nu de Coevering aan de beurt.

Redacteur: Martin de Bruijne

Aangrenzend
"We zijn schoon schip aan het maken en willen het grondgebruik reguleren, zodat het helder is voor iedereen", vertelt wethouder Marc Jeucken. Het gaat volgens hem vooral om kleine stukjes grond die inwoners, vaak al jarenlang, gebruiken zonder dat er iets over is vastgelegd. "Vaak gaat het om grond grenzend aan het eigen perceel van mensen. In veel situaties bieden we de grond te koop aan", zegt Jeucken.


Kopen, huren of terugvorderen
Een bureau brengt het ongeregistreerd grondgebruik in kaart en zorgt voor een taxatie. Vaak kunnen de mensen de gemeentegrond kopen of huren. In sommige gevallen vordert de gemeente de grond terug. In de toekomst wil de gemeente alle stukken grond in kaart hebben gebracht. "Zodra de beide pilotgebieden zijn afgerond, zal het beleid voor ongeregistreerd grondgebruik worden uitgewerkt en ter besluitvorming aan de raad worden voorgelegd", aldus het college.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>