Logo mooigeldropmierlo.nl
Het resultaat van opdracht 3  | Fotonummer: abfeff
Het resultaat van opdracht 3 (Foto: Ingezonden)
Evenementen

Opdracht 4 bezorgd bij teams Geldropse Dorpsquiz

Geldrop - De teams die mee doen met de Geldropse Dorpsquiz ontvingen afgelopen weekend een nieuwe opdracht. Dit is de vierde opdracht die de teams ontvangen.

De vorige opdracht was het maken van een krantenketting. Hierbij moesten de teams wereldwijd kranten verzamelen en hiervan een zo lang mogelijke ketting maken door de afstanden te tellen tussen de steden waar de kranten worden uitgegeven. 72 teams hebben een ketting ingeleverd. Kranten vanuit alle uithoeken van de wereld werden aan elkaar geregen tot een ketting die vaak vele duizenden kilometers lang is.

De vierde opdracht kwam sneller na de vakantieopdracht dan menig team gedacht had, maar het programma van de Geldropse Dorpsquiz zit dan ook boordevol leuke activiteiten. Allemaal uitmondend in de quizavond op zaterdag 17 november en natuurlijk de prijsuitreiking op 24 november.

Tijdens de opdrachten van de Geldropse Dorpsquiz kun je vreemde en opvallende figuren tegen komen. Neem nu Professor Plum, die altijd een mes bij zich draagt en op de Technische Universiteit Eindhoven werkt aan nieuwe dronetechnieken. Hij is regelmatig op het Horecaplein te vinden om te biljarten bij Heerenhuys 23, een hapje te eten bij Taste of gewoon een borrel te drinken bij Kaffee Peijenburg of in de Gammele Geit. Dit komt omdat hij ooit een geheime relatie heeft gehad met de Freule. Daarom kent hij de weg in Geldrop en met name kent hij de weg goed in het kasteel.

De vierde opdracht die de teams nu ontvangen hebben, speelt zich ook dit jaar weer af op en rond het Horecaplein. Opdracht vier is een kruiswoordpuzzel die de teams op en rond het Horecaplein kunnen oplossen. Als ze de kruiswoordpuzzel opgelost hebben, beschikken de teams over een aantal woorden die ze ingevuld hebben in de kruiswoordpuzzel. Met deze woorden moeten de teams een zo lang mogelijke, grammaticaal correcte, Nederlandse zin maken. Punten kunnen gescoord worden door zoveel mogelijk woorden uit de kruiswoordpuzzel te gebruiken en verder wordt het aantal gebruikte zelfstandige naamwoorden in de zin geteld. De teams hebben tot 17 september om de ingevulde kruiswoordpuzzel en de zin in te leveren.

Tot nu toe hebben zich 87 teams ingeschreven voor de tweede Geldropse Dorpsquiz. Er is plaats voor 100 teams. Inschrijven kan nog tot 1 oktober.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>