Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 5d3535
Foto: Ingezonden
Verenigingen

Scouting Mierlo maakt vliegende start

Mierlo - Scouting Mierlo startte zaterdag 1 september het nieuwe scoutingjaar. Kinderen die van de ene speltak naar de andere gaan, vlogen traditiegetrouw over. Dit overvliegen gebeurde op de blokhut aan de Aardborstweg, waar de kinderen wekelijks samenkomen voor spelletjes en activiteiten.

Alle kinderen op een veld. Van 5 tot 23, en daarna als kaderlid of vrijwilliger. Alle leeftijden komen hier samen om de jongsten een leuke dag te bezorgen. Dit jaar in het thema van de Olympische spelen, doen de kinderen in een doordraaisysteem échte scoutingspelletjes. Natuurlijk krijgen ze aan het eind een prachtige medaille.

Dan begint de hoofdact van die dag: het overvliegen. Na drie jaar bij de ene speltak, vliegen kinderen over naar de volgende. Dit overvliegen kun je soms letterlijk nemen; vorig jaar was er voor deze gelegenheid een tokkelbaan te zien. Dit jaar mochten de kinderen van een grote glijbaan. Ze gooiden elkaar nat met sponzen. De leden werden op deze manier binnengehaald door de nieuwe groep. "De baan was best hoog, spannend om daar van af te gaan!", aldus een van de kinderen.

Na het overvliegen sloten de kinderen gezamenlijk af, waarna ze naar huis gingen. Leiding en leden kijken terug op een geslaagde dag.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>