Logo mooigeldropmierlo.nl
Marieke Lucas Reineveld  | Fotonummer: 8cf3f9
Marieke Lucas Reineveld (Foto: Jouk Oosterhof)
Algemeen

Marieke Lucas Rijneveld te gast bij Literair Café Dommeldal

Geldrop - De Utrechtse dichter en schrijver Marieke Lucas Rijneveld (26) opent met haar bezoek op zondagmiddag 30 september het Literaire seizoen in Literair Café Dommeldal. Van 14.00-16.00 uur ontmoet zij haar lezers, in de Kasteelhoeve in Geldrop.

Succes
Met haar dichtbundel 'Kalfsvlies' won ze in 2016 de 'C. Buddingh'-prijs voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut. De Volkskrant noemde haar 'literair talent van het jaar'. Het leidde tot optredens op literaire podia als Crossing Border, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie. In 2017 verscheen haar eerste roman 'De avond is ongemak'. Een bestseller met prachtige recensies. Het Boekenpanel van De Wereld Draait Door koos het in Februari als Boek van de Maand.

Marieke
Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant. Tegenwoordig woont zij in Utrecht, de stad die haar in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende. Naast haar bestaan als schrijver werkt ze op een melkveebedrijf. In Utrecht studeerde ze een jaar Nederlands aan de docentenopleiding én aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Haar werk werd al snel gepubliceerd in onder andere de VPRO Gids, Het liegend konijn en Hollands Maandblad.

De avond is Ongemak
Een meisje rouwt over haar gestorven broer. Hij verdronk tijdens een schaatstocht. In deze roman blinkt schrijfster Marieke Lucas Rijneveld uit in het kijken van dichtbij. Je hoort, voelt en ruikt de stank, de stront, de vliegen, de dood, het neusgepeuter, het vel op de melk en de wanhoop. Ze schrijft heel beeldend: altijd raak en scherp, maar ook geestig. Ondanks het beklemmend verhaal word je vrolijk van haar schrijfstijl. Het doet denken aan de romans van Wolkers en Reve.

Literaire Lunch
Voorafgaand aan de schrijversmiddag serveert de Kasteelhoeve, op bestelling, een literaire lunch. Reserveren kan per telefoon.

Kaartjes
Kaartjes zijn online te bestellen via de website van Bibliotheek Dommeldal. Of te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop. TIP: jongeren tot 18 jaar betalen maar € 2,50 voor de toegang.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>