Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 94508f
Foto: Ingezonden
Activiteiten

Lezing Weidevogels door Gerard Compiet

Mierlo - In het IVN-gebouw vertelt Gerard Compiet donderdag 13 september om 20.00 via woord en beeld over de weidevogels. Vogels zoals de kievit en grutto blijken steeds moeilijker in de moderne, intensieve landbouw in te passen te zijn.

Tijdens het voorjaar, als de vogels volop met de voortplanting bezig zijn, worden hun nesten vaak bedreigd door allerlei activiteiten die boeren op hun land nog ten uitvoer moeten brengen. Lukt het desondanks om de eieren uit te broeden, dan is er weer een ander levensgroot probleem. Het aantal insecten is door de monoculturen op het boerenland drastisch teruggelopen, waardoor er voor de jonge vogels veelal onvoldoende voedsel te halen is.

De inhoud van de lezing gaat over 'welke soorten weidevogels zijn er?', 'gedrag van weidevogels, met name balts, territoriumgedrag, paarvorming, eileg, broeden en grootbrengen van de jongen' en 'problematiek rond de weidevogels en verschillende vormen van weidevogelbeheer'.

Iedereen die de weidevogels beter wil leren kennen en zich op de hoogte wil stellen aangaande hun wel en vooral hun wee is donderdag 13 september van harte welkom bij IVN Mierlo, Goorsedijk 1 Mierlo. Zie ook de website www.ivnmierlo.nl

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>