Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: f7140d
Foto: Ad Hoeks
Evenementen

Andere Mert Regenboogfestival

Geldrop – Het Andere Mert Regenboogfestival vindt plaats op zondag 30 september van 12.00 tot 17.00 in de Kasteeltuin van Geldrop-Mierlo. Kom proeven van heerlijke producten van de lokale markt of van elders van deze aarde.

Jams met liefde gemaakt door Mien Luijsterburg van rijpe vruchten, biologisch geteeld in onze eigen omgeving. Maar er zijn ook Fairtrade artikelen te koop bij de Wereldwinkel. Of een ter plekke gemaakte warme wafel voor het goede doel. U kunt uitkiezen

Luister ondertussen naar de wereldmuziek van Friction & the Roots Drivers. Zij bijten het spits af met een onweerstaanbare mix van reggae met de sferen van Afrika en de Cariben. Paco Diatta en zijn band nemen u mee naar mystieke muziek van Afrika. Zijn Afrotronix is een mix van Afrikaanse ritmes en Electro-muziek. Paco Diatta is singer, songwriter, bassist, gitarist en talking drummer. Een duizendpoot, die iedereen laat meezingen en dansen.

Meer willen weten over het isoleren van uw huis of zonne-energie voor eigen gebruik, hoe kan mijn huis duurzamer gemaakt worden? Op het energieplein kunt u al uw vragen kwijt bij deskundigen van Milieu Defensie, Morgen Groene energie of de gemeente. De kinderen kunnen aan de slag met Legosteentjes om hun zonnewagen of molen op zonne-energie te maken.

In de laantjes waarlangs de andere kramen staan kunt u uitgenodigd worden om u te verdiepen in de vele aspecten van ontwikkelingssamenwerking. Duurzame kunst, gemaakt van gerecyclede materialen kunt u bij de kunstenaars kopen. Honing bij de imker. Mensenwelzijn staat onder andere centraal bij Amnesty International, de LEV-groep, die er gezamenlijk staat met de St Anna groep. Het thema van de LEV-groep is dit jaar 'Hoe bevoorrecht ben ik…?' Dierenwelzijn vindt u bij het WNF en de actiegroep voor de straathonden van Thailand en Proefdiervrij. Op het kinderplein laat kunstenares Katja de kinderen hun creativiteit ontplooien met afvalmaterialen, waarmee ze de mooiste dingen kunnen maken op of aan de Recycle Bouwmuur. Er is zoveel te doen en te zien en te beleven dat iedereen iets van zijn gading kan vinden.

Voor een hapje en een drankje kun je dit jaar terecht bij Pure Food and Pure Taste van Gülnur voor een lekker Turks hapje of Indonesische lekkernijen van Toko Senang. Bij de MiJa-bar haalt u koffie, thee, frisdrank, een wijntje of biertje.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>