Logo mooigeldropmierlo.nl
Koning Alfons (2e van links)  | Fotonummer: 074b71
Koning Alfons (2e van links) (Foto: Ingezonden)
Gilde

Alfons Schönhoff nieuwe Koning gilde Sint Sebastiaan

Mierlo - Het Gilde Sint Sebastiaan Mierlo heeft op kermiszondag, 9 september, haar traditionele jaarlijkse Koningschieten gehouden. De dag werd begonnen met het bijwonen van de Gilde-mis in de St. Luciakerk, waarbij door vaandrig Peter Berkers de eed van trouw aan het kerkelijk gezag werd afgelegd. Op het kerkplein werd een vendelgroet aan het kerkelijk gezag gebracht.

Na het nuttigen van een gezamenlijke koffietafel, vond de loting om de schietbeurt plaats. Daarna werd de schutsboom op de Arkweg vrij gemaakt door driemaal om de schutsboom te gaan waarna de spannende strijd kon aanvangen. Om 13.00 uur werd met het Koningschieten met het geweer begonnen door 16 Gildebroeders, genodigden, ereleden en wereldlijke gezagdragers. Pastoor Jaques Kloeg had de eer om het eerste schot te mogen lossen.

De houten vogel werd na 384 schoten omlaag geschoten door Gildebroeder Alfons Schönhoff. Alfons mag zich het komend jaar Koning van het Gilde St. Sebastiaan uit Mierlo noemen en het Gilde als zodanig vertegenwoordigen. Na het omhangen van het Koningsvest bij de nieuwe Koning werd met een serenade door de tamboers en een vendelgroet door de vendeliers de inhuldiging en gelukwensen aangeboden.

De tamboers kregen, zoals vastgelegd in het huishoudelijk reglement 'De Caert', van iedere gildebroeder een 'zilverstuk'. Een gewoonte welke voortkomt uit het feit dat de tamboers vroeger huurlingen van het gilde waren. Met het vieren van de nieuwe koning eindigde deze traditionele Gildedag tijdens Mierlo kermis.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>