Logo mooigeldropmierlo.nl
De nieuwe Koning Theo Lenders met zijn echtgenote Sylvia  | Fotonummer: 4b01ec
De nieuwe Koning Theo Lenders met zijn echtgenote Sylvia (Foto: Frans van Bijsterveld )
Gilde

Theo Lenders nieuwe gildekoning

Mierlo - Bij het Sint Catharina en Sint Barbara Gilde wordt traditioneel op kermiszaterdag, 8 september, het Koningschieten gehouden. De afgelopen twee jaren werden dit zeer gedenkwaardige dagen, omdat toen tweemaal achterelkaar een gildezuster zich tot koning(in) schoot.

Zaterdag 8 september werd dit gildebroeder Theo Lenders die, na in totaal 180 schoten, het laatste stuk van de houten vogel naar beneden schoot. De eerste drie schoten werden gemaakt door pastoor J. Kloeg, wethouder Peter Looijmans en de Mierlose Mens 2018 Toon van den Eijnden.

Na het schieten kreeg Theo Lenders door de Regerend Deken Ria Overwater, de zware zilveren Koningsketen omgehangen. Theo kreeg een prachtig versierd glas van de (met haar 91 jaren) oudste gildezuster van het gilde Mien van de Burgt. Daarna werd de traditionele erewijn gedronken.
 

Theo Lenders werd tijdens de Teerdag in 2004 tot gildebroeder geïnstalleerd en was in de afgelopen jaren actief in het bestuur van het gilde als Dekenschatbewaarder (penningmeester) en Deken. De gildekoning heeft het komende jaar allerlei representatieve verplichtingen, het recht om de overheid (het bestuur) van advies te dienen en het gilde als schutter te vertegenwoordigen bij Regionale- en Kringwedstrijden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>