Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: ae2a1c
Foto:
Human interest

Diamanten huwelijk voor Cor en Stina van den Biggelaar

Mierlo – Slechts zes maanden hadden Cor en Stina van den Biggelaar- Coolen verkering voordat ze 60 jaar geleden op 4 september in het huwelijksbootje stapten. Woensdag 5 september kwam burgemeester Link om het bruidspaar persoonlijk te feliciteren en zondag 9 september werd in Berkenheuvel een gezellig feestje gehouden.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Emmy Grit

Goede klik

"Ik was het buurmeisje van Cor", blikt Stina terug naar het begin. Cor was vrijgezel en woonde in de boerderij naast haar ouders. Stina is Cor gaan helpen in de huishouding. "Ondanks het leeftijdsverschil, klikte het heel erg goed tussen Cor en mij", lacht Stina. De 96-jarige Cor knikt tevreden naar zijn 83-jarige vrouw. "Vroeger ging je niet samenwonen, als je voor elkaar koos, dan werd er getrouwd, zowel voor de wet als voor de kerk.

Bijzonder
Op advies van de moeder van Stina trouwden Cor en Stina op dezelfde dag als An, de zus van Stina. "Dat was vroeger vanzelfsprekend. Mijn zus An en ik trouwden op 4 september voor de wet, op 9 september voor de kerk. Tien maanden later, op dezelfde dag, werden we een kwartier na elkaar ouders van onze oudste kind." Nu 60 jaar later betekent dit ook dubbel feest. Op zaterdag 8 september reist de familie Van den Biggelaar af naar de Flevopolder om aan te schuiven bij het feestje van An en Martin Jacobs-Coolen. Zondag 9 september was de familie Jacobs te gast op het feest bij Cor en Stina.

Uit elkaar
Cor is geboren en getogen op de boerderij aan de Hogtsedijk. Tot enkele jaren geleden was hij iedere dag buiten aan het werk als boer. Dertig jaar lang stond Cor iedere dag om 05.00 uur op om de koeien te gaan melken, daarna maakte hij een ontbijtje klaar voor Stina. "Eerst de dieren en daarna de vrouw", vertelt Cor met een glimlach op zijn gezicht. Ondanks dat zijn gezondheid hem in de steek liet, heeft hij tot het laatste toe zijn tuin geschoffeld en bijgehouden, zelfs zittend op zijn rollator. Ruim anderhalf jaar woont Cor in Berkenheuvel, zijn vrouw bleef thuis wonen. "Dat is geen ideale situatie, maar het is beter zo", geeft Stina aan. Cor vult aan: "Ik mag iedere morgen uitslapen, tot 07.00 uur.

Hoogtepunten
Met een enorm trots gevoel kijken Cor en Stina terug op de voorbije jaren. "Hoogtepunt in de afgelopen jaren was de geboorte van de kinderen, maar de geboorte van de kleinkinderen komt heel dicht in de buurt", gaat Stina verder. Een ander hoogtepunt is de Koninklijke Onderscheiding die Stina heeft mogen ontvangen voor haar bijdrage in het verenigingswerk bij Zij-actief.

Speciale brieven
Cor en Stina kijken met plezier terug op het bezoek van burgemeester Link in Berkenheuvel, waar ook de drie kinderen bij aanwezig waren. "Een leuk gesprek en heel gezellig", blikt Cor terug. "We hebben ook nog een brief van Wim van de Donk, Commissaris van de Koning Noord-Brabant en een brief van Koning Willem Alexander met een felicitatie ontvangen", geeft Stina aan. "Die hebben we dan maar mooi binnen", sluit Cor het gesprek af.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>