Logo mooigeldropmierlo.nl
Algemeen

Gezellig drukte bij heropening de Grabbelton

René en Henriëtte Schrander onthullen het nieuwe logo  | Fotonummer: 3ce2a4
René en Henriëtte Schrander onthullen het nieuwe logo (Foto: Peter Wijlaars)

Geldrop - De Grabbelton verzorgt dagopvang, buitenschoolse opvang en peuteropvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Op zondag 9 september was de feestelijke heropening van de locatie aan de Heilige Geeststraat 3 na een grondige verbouwing en restyling van het voormalige schoolgebouw. Het was druk met ouders, kinderen en andere belangstellenden toen aan het eind van de ochtend het nieuwe logo werd onthuld door de directeuren Henriëtte en René Schrander.

Redacteur: Olga Maria Berger
Fotograaf: Peter Wijlaars

Nieuw logo
"Bij een nieuw gebouw hoort een nieuw logo", deelt Henriette het publiek mee. "Een logo dat onze pedagogische visie uitstraalt en ons motto 'Waar ieders wereld groeit' eer aan doet." Dat motto loopt als een groene draad door het frisse, kindvriendelijke gebouw. René Schrander klom op een ladder om het logo te onthullen. De gekleurde bolletjes staan voor de ontwikkelingen die kinderen doormaken. Het laatste bolletje vliegt weg, zoals ook kinderen uitvliegen als ze er klaar voor zijn.

Workshops en activiteiten
Het was heerlijk weer en de meeste activiteiten ter ere van de heropening waren buiten. De tweedehands kledingmarkt werd drukbezocht. Terwijl hun ouders rondkeken op de markt, sprongen hun kinderen op het springkussen. In de draaimolen vermaakten vooral de kleinere kinderen zich. Vrijwilligers van tafeltennisvereniging Unicum gaven workshops. Zowel kinderen als volwassenen hadden er belangstelling voor. Binnen kon een presentatie bekeken worden van de verschillende fases van de verbouwing. In de nieuwe keuken waren veel kinderen te vinden. Ze maakten onder andere appelflappen die creatief vormgegeven waren en vooral goed smaakten.

Buitenruimte
Het gebouw is modern en licht na de verbouwing en restyling, maar het voormalige schoolgebouw heeft ook een riante buitenruimte. Van het minivoetbalveld werd druk gebruik gemaakt door een paar peuters en in de zandbak waren kinderen zandkastelen aan het bouwen. "Bij deze locatie van de Grabbelton is vooral het buitengebeuren geweldig", vindt een vader. "Binnen is het heel mooi geworden", protesteert zijn zoon. "En er is van alles te doen. Ik verveel me nooit, ook niet als het slecht weer is." Monique de Win werkt al 10 jaar op de locatie aan de Heilige Geeststraat. Ze vangt de oudste kinderen op na school. "In de tuin komt nog een boomhut waar de kinderen kunnen chillen na school. Daar hebben ze soms behoefte aan." Ze werkt graag op de locatie in de Heilige Geeststraat. "Er heerst hier een gezellige sfeer."

Enthousiaste kinderen
Petra is moeder van een kind van twee jaar. "Mijn kind gaat een paar dagen per week naar deze opvang en gaat er blij naar toe en komt blij weer thuis." Vooral het beleid spreekt Petra aan. "Zoals ze hier met de kinderen omgaan, wil ik het zelf ook doen. De vaardigheden en talenten van mijn kind ontwikkelen, daar gaat het om en dat doen ze hier." Bo is 11 jaar en gaat al jaren naar de opvang. Er staan vier laptops voor kinderen die graag willen computeren, maar dat doet hij niet vaak. "Het liefst help ik conciërge Leo met klussen", zegt hij enthousiast. "Ik ga graag naar de opvang."

Meer informatie over De Grabbelton kunt u lezen op www.degrabbelton.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>