Logo mooigeldropmierlo.nl
De winnares Elly van den Heuvel ontvangt haar prijs uit handen van wethouder Rob van Otterdijk, rechts kijkt juryvoorzitter Huibert van der Meer toe  | Fotonummer: bca977
De winnares Elly van den Heuvel ontvangt haar prijs uit handen van wethouder Rob van Otterdijk, rechts kijkt juryvoorzitter Huibert van der Meer toe (Foto: Toon Vogels)
Zomerfotowedstrijd De Wiele

Prijswinnaars Zomerfotowedstrijd bekend

Geldrop – Het aantal inzendingen voor de Zomerfotowedstrijd, georganiseerd door De Wiele Creatief, overtrof alle verwachtingen. Maar liefst 322 foto's werden door (amateur)fotografen ingestuurd. Zaterdag 8 september werden de prijswinnaars bekendgemaakt, nadat de foto-expositie officieel werd geopend door wethouder Rob van Otterdijk en voorzitter Kees Koedam.

Redacteur: Emmy Grit

Veel inzendingen
Voor de eerste keer werd de Zomerfotowedstrijd georganiseerd. De Wiele Creatief had (amateur)fotografen uitgenodigd om foto's in te sturen die onderverdeeld werden in de categorie Mens, Natuur en Geldrop Verweven. Fotografen uit Geldrop en Mierlo gaven hier massaal gehoor aan, gezien het aantal ingestuurde foto's. De foto's werden door de jury, bestaande uit Toon Vogels, Huub Keijzers, Marjolein van Hout en Huibert van der Meer beoordeeld op originaliteit, techniek, compositie, esthetiek, verkoopbaarheid, gevoel en eerste indruk.

Jury en publieksjury
Behalve de jury mocht ook het publiek stemmen. Foto's werden op de facebookpagina van de Zomerfotowedstrijd gepubliceerd, alsmede in deze krant. Fotografen deelden de foto's op social media om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. De foto van Audrey Smits in de categorie Mens kreeg de meeste stemmen van het publiek. Haar winnende foto is, net als alle andere winnende foto's, uitvergroot en zijn te bewonderen in de foto-expositie van De Wiele Creatief die nog tot 29 september duurt.

Categorie Mens
Juryvoorzitter Huibert van der Meer las het juryrapport voor en uit handen van de wethouder ontvingen de prijswinnaars hun prijs. In de categorie Mens werd Fopke de Winter de winnaar. Haar foto met 'het bellende blazende meisje' stemt vrolijk en laat de mens vanuit een optimistisch, zonnig standpunt zien, staat in het juryrapport vermeld. De eerste indruk was gemiddeld bijna een 8!

Categorie Natuur
In de categorie Natuur werd de foto van Elly van den Heuvel als beste beoordeeld. Haar foto met zeven vogels in de zon kreeg voor originaliteit een 8, terwijl haar verkoopbaarheid een 9.25 scoorde. Een heilig beeld met het heilige getal zeven (zeven vogels) zijn zichtbaar op de foto. Een foto die veel mensen graag in de huiskamer willen hebben, aldus de jury.

Categorie Geldrop Verweven
In de moeilijkste categorie, Geldrop Verweven, de foto van Nico Kemper als winnaar uitgeroepen. In het juryrapport staat: 'De foto is het meest interessant en origineelste benadering van het thema Geldrop Verweven. De foto straalt een (oer)kracht en vasthoudendheid uit.' "Ik had zeker niet verwacht dat ik deze categorie zou winnen. De originele foto was geel, maar ik heb de foto in zwart/wit aangeboden", vertelt Nico nadat zijn foto als winnaar uit de bus kwam.

Klik hier voor het gehele juryrapport

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>