Logo mooigeldropmierlo.nl
Libertyloop 2018  | Fotonummer: aafcbd
Libertyloop 2018 (Foto: Peter Wijlaars)
Foto's

Hardlopers en 'dolle geiten' bij negende LibertyLoop

Geldrop - De fanatieke hardlopers bij de langere afstanden gingen voor de winst. Voor de prachtig uitgedoste 'Dolle Geiten' was het halen van de finish een topprestatie. De negende editie van de LibertyLoop in Geldrop-Mierlo kende een gevarieerd deelnemersveld. De sfeer in het centrum van Geldrop, waar tegelijkertijd het Blaaskapellenfestival werd gehouden, was uitstekend.

Redacteur: Martin de Bruijne
Fotograaf: Peter Wijlaars

Bevrijdingsfeer
In het kader van de Bevrijding van Geldrop heeft de Stichting LibertyLoop de afgelopen jaren intensief samengewerkt met Geldrop Anders, onder de noemer Bevrijdingsfeer. Bevrijdingsfeer werkt toe naar de viering van 75 jaar bevrijding van Geldrop en Mierlo in september 2019. Vijf onderdelen telde de LibertyLoop. Als eerste kwamen de scholieren aan de startstreep voor de Rabobank Scholierenloop. Met de Rabobank Scholierenloop wil de organisatie zoveel mogelijk scholieren van de basisscholen in Geldrop en Mierlo aan het bewegen krijgen.

Allemaal winnaars
Tientallen kinderen deden mee aan de trimloop, verdeeld in leeftijdscategorieën. Of er grote hardlooptalenten tussen zaten, zal de tijd leren, maar snel ging het zeker. Kinderen werden aangemoedigd door ouders en vriendjes, een enkeling had zelfs een eigen coach op de fiets bij zich. De scholieren renden een rondje door het centrum. Voor de een leek het een makkie, bij anderen druppelde het zweet over het rood uitziende gezicht. Naast prijzen voor de eerste drie die over de streep kwamen, was er een medaille voor alle deelnemers. Iedere deelnemer is immers een winnaar.

Kruipen
Meest ludieke onderdeel van de LibertyLoop is de Estafetteloop. Helaas weinig aanmeldingen dit jaar voor dit onderdeel, maar het enthousiasme bij de deelnemende teams was er zeker niet minder om. Teams bestaan uit vier personen die ieder anderhalve kilometer moeten rennen. Naast winst en roem is er een speciale prijs voor het meest originele team. Daar gaan de Dolle Geiten, vier vrolijk uitgedoste dames, voor. De vier dames in felgekleurde jurken met bijpassende pruiken maken zich op voor de start. De Dolle Geiten hebben het zwaar. Aanmoedigingen van het publiek helpen. Een van de Dolle Geiten overweegt nog even om het estafettestokje enkele tientallen meters voor het doorgeefpunt vast naar voren te gooien, maar maakt toch netjes haar afstand vol. Duidelijk voor de winst gaat het team 'Kruipend naar huis'. Ze moedigen elkaar flink aan, lopen een stukje met elkaar mee en gaan als een speer. Een snelle tijd en een hoofdprijs van honderd euro, uitgekeerd in muntjes voor Sterrenslag Zesgehuchten, is hun beloning.

Hardlopers
Beduidend meer deelnemers zijn er bij de hardloopwedstrijd over vijf of tien kilometer of tien Engelse mijlen. Een uur voor de start zijn lopers al bezig met hun warming up. De nieuwe route, met veel natuurschoon en mooie trailpaden, blijkt in de smaak te vallen. "Best zwaar, maar wel een schitterend parcours", merkt deelnemer Jacques na afloop op. Zijn hardloopmaatje Jürgen knikt instemmend. "Drie jaar geleden heb ik ook meegedaan aan de LibertyLoop, een leuk loopevenement." De twee gingen niet voor een toptijd, maar voor de persoonlijke prestatie. Veel lopers zien de 5km, 10km of 10miles als mooie voorbereiding op de halve marathon van Eindhoven.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde editie van de LibertyLoop. Een mooie generale voor de tiende editie in 2019, als Bevrijdingssfeer 75 jaar bevrijding van Geldrop en Mierlo viert.

Kijk voor alle uitslagen van de Libertyloop op: www.uitslagen.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>