Logo mooigeldropmierlo.nl
De foto van het LACO is ter illustratie (foto is genomen in 2017).  | Fotonummer: 6636c4
De foto van het LACO is ter illustratie (foto is genomen in 2017). (Foto: Margot Klaren)
Algemeen

Laco wil Smelen verfraaien en woningen bouwen

Geldrop - Een fraaier aanzicht, voorzieningen die beter bij de tijd passen en een opknapbeurt voor het binnenbad en het buitenbad met ligweide. Exploitant Laco wil zwembad De Smelen opknappen en verfraaien. Om dat te kunnen betalen wil Laco in het gebied ook een aantal woningen kunnen bouwen.

'Vlekkenplan'
Tijdens de vergadering dinsdagavond van de commissie Samenleving presenteerde Laco directeur Bert Lavrijssen zijn plan voor recreatiegebied de Smelen. Het gaat nog om een 'vlekkenplan'. Dat houdt in dat er mogelijkheden worden geschetst, maar dat er nog geen definitief ontwerp is. Laco wil in ieder geval het aangezicht van het zwemcomplex verbeteren. "Een nieuwe look en feel voor het zwembad", aldus Lavrijssen. Het huidige zwembad wordt gerenoveerd en er komt een verenigingsruimte. Bij het buitenbad wil Laco het terrein verfraaien en meer ruimte maken voor sport en spel. 

Woningen bouwen

De investering schat Laco op een bedrag van 1,5 tot 2 miljoen euro. Om de werkzaamheden van de eerste fase, het binnenbad, te financieren wil Laco woningen bouwen in de groenstrook tussen de Zwembadweg en de achtertuinen van aangrenzende woningen. Voor de tweede fase, ligweide en buitenbad, denkt de exploitant aan de bouw van woningen op het terrein grenzend aan de ligweide. 

Besluit in november
Of de plannen doorgaan en hoe het plan er dan uiteindelijk uit komt te zien blijkt later dit jaar. In november neemt de gemeenteraad een besluit over de toekomst van het zwembad. 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>