Logo mooigeldropmierlo.nl
Bron: facebookpagina SV Braakhuizen  | Fotonummer: a88596
Bron: facebookpagina SV Braakhuizen (Foto: Arjan de Man)
Verenigingen

Geldrop verliest derby van buurman SV Braakhuizen

Geldrop – VV Geldrop heeft zaterdag 15 september haar derde wedstrijd in de poulefase van de districtbeker verloren. Op het terrein van buurman SV Braakhuizen werd het 1-0. Romano ter Linden verzilverde namens SV Braakhuizen een vrije trap en schreef zo het enige doelpunt van de avond achter zijn naam.

In de beginfase van deze Geldropse derby was het initiatief voor VV Geldrop. De ploeg van Pierre van den Eeden kon het overwicht alleen niet uitdrukken op het scorebord. De eerste mogelijkheid voor de groenwitten viel pas na 23 minuten te noteren. Nico de Kort kopte na een corner van Mark Werts over. Amper één minuut later verstuurde Teun de Wit aan de andere kant een steekpass die op waarde werd geschat door Myron Jourdain. De spits leek de bal voor het inschieten te hebben, maar de poging werd net op tijd geblokt door Nico de Kort. In de 35e minuut kwam Stijn Lanen oog in oog te staan met SV Braakhuizen-goalie Youri van Tilburg, maar het schot van de linksbuiten ging echter over.

Na rust veranderde het spelbeeld niet op sportpark De Kievit. VV Geldrop mocht het spel maken en SV Braakhuizen loerde op de counter. Een overtreding in de 59e minuut van een van de Geldrop-verdedigers leidde tot een vrije trap voor de roodzwarten. Romano ter Linden schoot deze raak: 1-0. Een tegenslag, desalniettemin ging Geldrop op zoek naar de gelijkmaker. In de 67e minuut combineerde Gideon Pieschel in het strafschopgebied prima met Stijn Lanen, waarna Pieschel zijn inzet vervolgens langs het doel gaan. Even later zat er te weinig kracht achter schoten van Lars de Haas en Joep van Vroenhoven om het Youri van Tilburg echt lastig te maken. Zes minuten voor tijd leek het alsnog 1-1 te worden. Nordin de Kort nam een bal vanuit achteruit goed aan en bezorgde de bal daarna bij Tom Dekkers. Laatstgenoemde vond eveneens Youri van Tilburg op zijn weg. Sv Braakhuizen hield uiteindelijk toch stand in de slotfase en trok dus de overwinning naar zich toe.

Doordat Rhode verloor van Limburgia is Geldrop wel door in de districtbeker, ook mede door een eerdere zege op Rhode (3-0) en een gelijkspel tegen Limburgia (2-2). Zondag 23 september speelt VV Geldrop thuis voor de competitie tegen Venlosche Boys. Supporters zijn van harte welkom, aftrap om 14.00 uur.

Opstelling Geldrop
Van Gestel: J. Vroomen, Nico de Kort, Dekkers, In 't Anker: Werts, De Haas (70. Nordin de Kort), Van Vroenhoven: Lanen, Pieschel, Van Moorsel (70. Desriac).

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>