Logo mooigeldropmierlo.nl
V.l.n.r.Peter van der Velden, Sandra Geleijns en Lianne Sanders  | Fotonummer: eb1589
V.l.n.r.Peter van der Velden, Sandra Geleijns en Lianne Sanders (Foto: )
Verenigingen

Step2Sport voor kinderen van 5 t/m 12 jaar in de herfstvakantie

Mierlo - Kinderen hoeven zich in de komende herfstvakantie niet te vervelen. Naast de Friemel- en Frutseldagen is er nu ook een sportieve ochtend te beleven op donderdag 18 oktober van 09.30 tot 12.00 uur in sporthal De Weijer.

Redacteur: Corine Brouwers
Fotograaf: Emmy Grit

Nieuw initiatief

Step2Sport is de naam van het nieuwe, sportieve concept dat dit jaar voor het eerst in de herfstvakantie gehouden wordt. Het is een initiatief van tafeltennisvereniging MTTV '72, badmintonvereniging BV Mierlo '76 en budovereniging De Hechte Band en is bedoeld voor kinderen van 5 t/m 12 jaar uit de gemeente Geldrop-Mierlo en omgeving. Vanwege het teruglopende aantal jeugdleden besloten de tafeltennis- en badmintonvereniging dat het goed zou zijn om in een nieuw concept kinderen kennis te laten maken met hun sporten. Ze zochten contact met buurtsportcoach Erwin Dams van de LEVgroep en legden hun idee aan hem voor. Erwin was meteen enthousiast en stuurde een mail rond naar de andere sportverenigingen in Mierlo, om te vragen of ook zij hieraan deel wilden nemen. Budovereniging De Hechte Band sloot zich aan en met zijn drieën werkten de verenigingen het concept verder uit.

Kennismaken met drie sporten
De drie sportclubs wilden een activiteit organiseren die anders zou zijn dan de bestaande activiteiten en die zich ook onderscheidt van Sjors Sportief. "Kinderen maken tijdens Step2Sport in één ochtend kennis met alle drie de sporten. Na een gezamenlijke warming-up gaan de kinderen in circuitvorm op een speelse manier tafeltennissen, badmintonnen en judoën. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de drie verschillende gymzalen in de sporthal", vertelt Lianne Sanders van De Hechte Band. "We willen als verenigingen zichtbaar zijn", vertelt Sandra Geleijns van BV Mierlo '76. "Ik denk dat dit een goede manier is om onszelf te presenteren". "Bovendien stimuleren we op deze manier sport, bewegen en gezondheid", vult Lianne aan.

Inschrijven
Peter van der Velden van MTTV'72 vertelt dat alle basisscholen heel enthousiast meewerken. "We hebben de scholen benaderd om te vragen of ze Step2Sport bij de kinderen onder de aandacht willen brengen. Ze reageerden heel positief en enthousiast. Dat geeft een goed gevoel," zegt Peter. "Volgende week kunnen kinderen zich op hun eigen school bij ons inschrijven voor Step2Sport. De school bericht over de dag en het tijdstip. De kosten bij deze voorinschrijving bedragen € 2,00 en bij inschrijving op de dag van het evenement zijn de kosten € 3,0", vertelt Peter. "Inschrijven via de deelnemende sportverenigingen kan uiteraard ook."

Outfit en materiaal
"Zaalschoenen, een sportbroek, een T-shirt met lange mouwen en een bidon met water is alles wat de kinderen nodig hebben. Voor de benodigde materialen zorgen wij", zegt Sandra. De drie vertegenwoordigers van het nieuwe concept zijn enthousiast en hopen dat het een jaarlijks evenement gaat worden, waarbij ook andere verenigingen zich aan zullen sluiten.

Informatie
Voor meer informatie kunt u mailen naar infoStep2Sport@gmail.com

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>