Logo mooigeldropmierlo.nl
Hans Klink op de voorgrond en Theo de Groof in het midden aan de rechterkant van de tafel op de zolder in het Oude Raadhuis  | Fotonummer: d62059
Hans Klink op de voorgrond en Theo de Groof in het midden aan de rechterkant van de tafel op de zolder in het Oude Raadhuis (Foto: Emmy Grit)
Activiteiten

Heemkundekring Myerle houdt open avond voor alle belangstellenden

Mierlo – Veel leden van de Heemkundekring Myerle zijn al met pensioen, maar dat weerhoudt ze er niet van om, vaak dagelijks, vele uren bezig te zijn met de geschiedenis van Mierlo. Op donderdag 27 september, van 20.00 – 22.00 uur, willen de leden zich aan de inwoners van Mierlo presenteren. Ben je geïnteresseerd in én nieuwsgierig naar de geschiedenis van Mierlo, kom dan naar het Oude Raadhuis, ingang aan de achterzijde van het pand, aan de Dorpsstraat in Mierlo, en laat je voorlichten door de leden van de Heemkundekring.

Redacteur: Emmy Grit

Doorgeven

"Iedereen, zowel jong als oud, is van harte welkom, ", vertelt voorzitter Theo de Groof. "We willen graag laten zien wat de Heemkundekring doet, waarom de Heemkunde belangrijk is en willen uitleg geven over de verschillende werkgroepen. Het is belangrijk om de geschiedenis te bewaren én door te geven aan de volgende generatie, met een verhaal en niet alleen in een doos in een archiefkast", gaat de 73-jarige Theo verder.

Werkgroepen
De Heemkundekring is verdeeld in Werkgroep Archeologie, Werkgroep Genealogie, Werkgroep Archiefonderzoek, Werkgroep Geschiedenis, Werkgroep Beeldherkenning, Werkgroep Kadastergegevens en Werkgroep Tentoonstelling. "De werkgroepen houden zich vooral bezig met hun eigen doel, maar hebben elkaars hulp ook nodig. Werkgroepen versterken elkaar", vertelt Hans Klink (44 jaar), één van de jongere leden. "Als ergens een opgraving is waar bijvoorbeeld een archeologische vondst wordt gedaan, worden er foto's genomen. De foto's worden bekeken en er wordt informatie in het archief opgezocht. Als er dan ook nog een lezing of expositie wordt gehouden, dan heb je met veel verschillende werkgroepen te maken. Dat maakt de Heemkunde zo mooi en zo afwisselend", aldus Hans.

Vrijwilligers
Ondanks dat het ledenaantal hoog is (rond de 175 leden) is het bestuur nog steeds op zoek naar nieuwe leden. Theo: "We zijn op zoek naar vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en het leuk vinden om op verschillende manieren naar informatie te zoeken, maar ook naar vrijwilligers die mee willen helpen met het uitvoeren van activiteiten, zoals het opbouwen van tentoonstellingen en exposities."

Jongere generatie
"We willen graag de jongere generatie betrekken bij de Heemkundekring", geeft Theo aan. "Deze generatie is nu volop bezig met hun toekomst en minder met het verleden. Over een aantal jaar wordt de jongere generatie ook ouder en wordt het verleden belangrijk. Waarom zou je nu al niet met een stukje verleden bezig kunnen zijn," vraagt Hans zich hardop af.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>