Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 01c0a9
Foto: Peter Wijlaars
Evenementen

Sterrenslagspektakel Zesgehuchten weer een groot succes

Geldrop - Op de Beekweide in Zesgehuchten was het afgelopen weekend weer een spektakel van jewelste. Voor de 18e keer werd Sterrenslag gehouden, een festijn voor de hele wijk en voor liefhebbers van daarbuiten.

Redacteur: Lianne Gast
Fotograaf: Peter Wijlaars

Jeugdteams

In 60 teams streden de vele kinderen op zaterdag voor de eer. "Ik hoef niet te winnen hoor", zegt Elise van Brunschot (7) bescheiden. "Als het maar leuk is, dat vind ik veel belangrijker!" Haar vader verzekert dat ze het erg leuk vindt. Hij is haar supporter en staat aan de kant te kijken. Elise moet met haar team 'Zomerkoninkjes' zoveel mogelijk bloemen wegbrengen. Via een evenwichtsbalk die over het water (zwembad) ligt, moeten de bloemen in een vaas gezet worden. De bloemen leveren punten op.

Veel animo
"Het weer speelt een belangrijke rol op dit feest", zegt medeorganisator Bart Aarts. "Alles vindt buiten plaats en we hebben niet vaak slecht weer. Twee jaar geleden dreigde het in het water te vallen maar gelukkig verliep ook die editie goed." De opkomst is als vanouds groot. "Er lopen zeker 2500 mensen op het veld, 600 kinderen, plus hun ouders, opa's en oma's vrienden en kennissen, buurtbewoners en belangstellenden, tel maar op." Voor de inwendige mens wordt goed gezorgd, dit jaar zijn er verschillende nieuwe foodtrucks, zoals de Sopa Soepkar uit Eindhoven. Er worden twee verschillende verse dagsoepen geserveerd en warme broodjes met knakworst.

Vroeger
Peter en Gerrie Linders woonden vroeger in Braakhuizen-Noord en nu in Zesgehuchten. Ze weten nog hoe de eerste edities er uitzagen. "Onze kinderen wisten altijd wat er te doen was in het dorp en wilden altijd kijken", legt Gerrie uit. "Er was namelijk niet zo vaak iets te doen in Geldrop", voegt haar man eraan toe. Nu doet hij zelf mee met de pubquiz op zaterdagavond. "Dat was best moeilijk", lacht hij.

Pubquiz
's Avonds is het bij de pubquiz behoorlijk druk in de grote tent. De teams, waaronder veel jongeren, doen verwoede pogingen om antwoorden te vinden op vrij moeilijke vragen. Team Vendelier doet voor de derde keer mee. Anne (14) is met haar vader Peter en moeder Loes van de partij. "Als er een vraag komt over Pokémon, bellen we onze zoon die thuis achter de computer zit", lacht Peter. Anne zorgt ervoor dat de vragen die niemand weet, razendsnel worden doorgegeven aan de achterban die alles kan opzoeken op internet. Behalve 100 vragen moeten de teams ook muziekfragmenten herkennen. Dat is voor de meesten geen probleem. Het dak gaat eraf bij de liedjes die door een live-band worden gespeeld.

Volwassen teams
Zondag is het de beurt aan de volwassenen. Vol overgave storten de leden van de teams zich in het modderbad. Fenne van den Meerakker (19) probeert met haar team Vivaldi's Sterretjes ringen te gooien, zittend in een kruiwagen. Dat valt nog niet mee, volgens omstanders is dit wel het moeilijkste spel. Maar Fenne lukt het om er één raak te gooien. Ze wordt luid toegejuicht. Teams strijden om de beste tijd en de meeste punten.

Winnaars
Winnaar bij de teams Bovenbouw werd 'De verschrikkelijke sneeuwmennen'. Het team 'De zomer in ons bol' was de sterkste bij de teams Voortgezet en op zondag ging bij de volwassenen het team 'Kruipend naar huis' er met de winst vandoor. Alle uitslagen zijn terug te lezen op de website www.sterrenslag.org.

Bekijk meer foto's op www.mooigeldropmierlo.nl en op de facebookpagina MooiGeldropMierlo.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>