Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 19597f
Foto: Ingezonden
Evenementen

Van Dam tot Dam loop; Amsterdam naar Zaandam

Geldrop – Ongeveer vijftigduizend deelnemers, waaronder Geldroppenaar Henk Schalen, zijn broer Jan, zijn twee neven Iwan en Gerhard Schuurhuis en vriend Reza Alipanahi, nemen op zondag 23 september deel aan de 'Dam tot Dam loop. De deelnemers lopen van Amsterdam naar Zaandam, een afstand van 10 Engelse mijlen (16,1 kilometer).

De ongeëvenaarde sfeer, de passage door de IJtunnel, de deelname van enkele wereldtoppers en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement zo bijzonder. De vijf bovengenoemde heren gaan opnieuw de uitdaging aan, ze lopen voor de stichting Anak-Anak Lombok Timur.

Zoals iedereen weet is het eiland Lombok in vier weken tijd vijf keer getroffen door een aardbeving. De opbrengst van de 'Dam tot Dam loop' wordt dit jaar vooral besteed aan de noodhulp voor hun dorp Labuan Pandan. Dertig procent van de door de Anak-Anak gebouwde huisjes zijn onbewoonbaar; bijna alle door hun gebouwde toiletten zijn niet meer bruikbaar; alle 14 waterputten zijn ingestort. Alle dorpsbewoners slapen buiten, op de grond, onder een tentdoek. Voor de kinderen zijn er dekens gekocht, voor de oudere inwoners dekens en matrassen. De nachten worden kouder en natter. In november begint het regenseizoen.

Wat kan er gedaan worden?
Acok en Aris (contactpersonen voor de stichting) hebben vanuit Labuan Pandan een plan gemaakt voor het bouwen van 'noodwoningen'. De eerste woning is inmiddels gebouwd. De kostprijs hiervan is Rp. 3.500.000; ongeveer € 225,00. Hierin kan een gezin (moeder, vader en twee/drie kinderen) wonen voor de komende jaren. Waarschijnlijk zijn er ongeveer 200 van dit soort woningen nodig in Labuan Pandan om de meest arme bevolking te kunnen helpen.

Als je de vijf bovengenoemde deelnemers wil sponsoren en daarmee direct de stichting wilt ondersteunen, kan dat door een bedrag over te maken op rekeningnummer NL67 RABO 0121 3340 15 onder vermelding van 'Dam-tot-Dam loop'. Zoals altijd zijn de giften onder voorwaarden aftrekbaar van de belasting, Stichting Anak-Anak Lombok Timur heeft de ANBI-status.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>