Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 17bbf3
Foto: Cor Vitalis
Verenigingen

Mifano 1 trekt aan kortste eind

Mierlo - Op een herfstachtige zondagmiddag heeft Mifano in de competitie ouverture tegen Milheezer Boys na een ruststand van 0-1 uiteindelijk met 0-2 aan het kortste eind getrokken. Een teleurstellende start van de competitie na een prima voorbereidingsperiode.

De eerste helft kenmerkte zich vooral met een beter Milheezer Boys wat al na vijf minuten op een voorsprong kwam. Een vlijmscherpe aanval werd na drie schijven koelbloedig afgerond door Rob Keunen. Mifano werd daarna al snel geconfronteerd met een noodzakelijke wissel. Linkerverdediger Jan Verberne moest geblesseerd het veld verlaten, zijn plaats werd ingenomen door Toby van de Wittenboer.

Na 25 minuten mochten de gasten een vrije trap nemen aan de rechterkant van het veld. De wegdraaiende bal werd prima ingekopt door de Milheezer spits waarbij de bal aan de verkeerde kant van de paal belandde voor de gasten. Het duurde tot bijna een half uur voordat de eerste echte kans genoteerd kon worden voor de thuisploeg. Na een goede aanval over de rechterkant viel de bal voor de voeten van Joel Tillemans die de bal echter hoog over het doel van de Milheezer doelman schoot. Dit was het enige wapenfeit voor de pauze van de thuisploeg die maar niet in de wedstrijd kwam. De ruststand bleef steken op 0-1 voor de groenwitten.

Wie dacht dat de thuisploeg in de tweede helft furieus van start zou gaan, kwam bedrogen uit, sterker nog de gasten kwamen in de 53e minuut op voorsprong door een eigen doelpunt van Mifano. In de 64e minuut viel het eerste wapenfeit van Mifano te noteren. Een aanval over links leverde een schietkans op voor Maurice van Hoof die de bal echter niet goed raakte en de bal over de achterlijn zag gaan.

In de 65e minuut werd de derde wissel aan Mifano zijde genoteerd. Aanvoerder Dirk Borst verliet het veld voor aanvaller Rowan Verberne. Mifano hoopte hiermee de druk op het Milheeze doel op te voeren. Het waren echter de gasten die op hun kansen bleven wachten die er ook kwamen. Het was echter doelman Martijn Kosman die twee pogingen onschadelijk kon maken. Het laatste kwartier werd het voetbal er niet beter op en werd vooral de lange bal gehanteerd door Mifano. Milheezer Boys liet dit toe en kwam niet meer in de laatste 15 minuten van de wedstrijd niet meer in gevaar. Een teleurstelling voor de supporters die snel de warme kantine opzochten voor de eredivisie kraker PSV-Ajax.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>