Logo mooigeldropmierlo.nl
Mooie, duurdere spullen gaan onder de hamer  | Fotonummer: 50cbfc
Mooie, duurdere spullen gaan onder de hamer (Foto: Michiel van de Kimmenade)
Evenementen

51ste vlooienmarkt van Scouting Mierlo

Mierlo - Scouting staat voor uitdaging, start penningmeester Pieter Hoogestijn zijn verhaal. "Scouting Mierlo biedt de jeugd uitdagende, leuke en leerzame activiteiten aan. Ben je vijf jaar of ouder, dan ben je bij ons van harte welkom. Het leuke van scouting is onder andere dat we niet iedere week hetzelfde doen, bovendien gaan we zo veel mogelijk naar buiten."

Redacteur: Vivianne van Bijsterveld

Modern
Tijdens de tweede wereldoorlog werd scouting verboden door de bezetters. Na de oorlog was er een sterke groei van het aantal scoutinggroepen. "Ook Scouting Mierlo vindt haar oorsprong in deze periode", vertelt Pieter. We zijn opgericht in 1946." Zoals veel van de scouting groepen, is Scouting Mierlo begonnen met een Verkenners-groep, later uitgebreid met een Gidsen-groep. In de loop der jaren is Scouting Mierlo doorgegroeid tot een moderne scouting vereniging.

Aandacht
Wat niet veranderd is, is de aandacht die wordt besteed aan teamwerk, normen en waarden en sociale omgangsvormen. "Met scouting wordt de natuur leuk en interessant tegelijk. Jongeren leren bij de scouting omgaan met anderen en samenwerken en dit kan hen in hun latere leven heel goed van pas komen."

Vlooienmarkt
Om de contributie laag te houden en ervoor te zorgen dat clubhuis De Blokhut Sprinkhorst goed onderhouden blijft, houdt de vereniging ieder jaar een vlooienmarkt. "En door de verkoop van deze goederen kunnen we onze jeugdleden steeds weer aantrekkelijke programma's, weekenden en zomerkampen aanbieden."

Divers aanbod
De jaarlijkse vlooienmarkt, de 51e alweer, van Scouting Mierlo wordt dit jaar op zondag 30 september gehouden, op het veilingterrein De Kerseboom aan de Loeswijk 41. "Naast het gebruikelijke aanbod van rotan, pannen, huishoudelijke apparaten, meubels en lampen, heeft Scouting Mierlo ook een flink assortiment aan boeken, platen, kleding en schilderijen."

Aan huis ophalen
De markt start om 11.00 uur en eindigt rond de klok van 16.00 uur. De entree bedraagt € 1,50 per bezoeker. Er worden ook artikelen verkocht per opbod. "Mooie, duurdere spullen gaan onder de hamer. Dit gebeurt verspreid over heel de dag", legt Pieter uit. Spullen aanmelden kan via de website www.scoutingmierlo.nl/vlooienmarkt. Scouting Mierlo komt deze spullen op 29 september ophalen, in en om Mierlo. "Hier werkt ook naast een hoop vrijwilligers de jeugdleden aan mee. We gaan langs de deuren om de spullen op te halen. De jeugd helpt mee om de spullen uit te stallen in de kramen en met de verkoop. Ook hier geldt: samen werken en samenwerken."

Recyclen
Als onderdeel van een wereldwijde scouting organisatie wil Scouting Mierlo een actieve bijdrage leveren aan een beter toekomst, waarin mensen respect hebben voor elkaar en de omgeving waarin ze leven, benadrukt Pieter. "We recyclen spullen en het geld wordt gebruikt om onze vereniging te steunen."

Welkom
Pieter heet je welkom om eens een kijkje te komen nemen bij de scoutingclub. "Laat je uitdagen! Dit is de slogan van scouting Nederland en dat is precies wat kinderen doen op scouting. Bij scouting daag je jezelf uit om dingen te proberen, op je eigen snelheid. Zo ontwikkelt ieder kind zich op een leuke manier en zonder dat hier een cijfer of 'moetje' aan vast zit. Ook volwassenen die de rol van leiding op zich willen nemen zijn welkom om eens te komen kijken hoe het er bij ons aan toe gaat." Kijk voor meer info op de website www.scoutingmierlo.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>