Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 4117a8
Foto: Ingezonden
Verenigingen

Het basketbalseizoen 2018-2019 is begonnen

Geldrop - Een aantal teams van basketbalvereniging EBCG uit Geldrop-Mierlo had vorige week al hun eerste wedstrijd gespeeld, maar zaterdag 22 september vonden de eerste thuiswedstrijden plaats in sporthal De Coevering.

De u12 en de u14-1 beten om 14.00 uur het spits af, respectievelijk tegen Basketbal Academie Limburg en BV Grave. Voor de jongens en meisjes van de u12 was dit pas de tweede basketbalwedstrijd die zij ooit speelden, waarin zij bovendien voor de tweede maal de beschikking hadden over slechts vijf spelers. De eindstand was 16 tegen 66. Desondanks speelde de u12 met veel enthousiasme en toonden de spelers al bij vlagen hun potentie. De u14-1 wonnen van de spelers uit Grave met 111 tegen 18.

Daarna was het de beurt aan de u14-2 en de u20. De spelers van de u14-2 komen voor het eerst uit in deze leeftijdsklasse en hadden het dan ook zwaar tegen Almonte uit Eindhoven. Ze verloren helaas met 6 tegen 113. De u20 kent dit jaar een geheel nieuwe samenstelling, zij speelden hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen Jumping Giants uit Nederweert. In het begin waren de spelers van EBCG nog niet helemaal op elkaar ingespeeld, maar naarmate de wedstrijd vorderde wisten ze elkaar beter te vinden en werden er goede acties ingezet. Helaas was dit niet genoeg om de trage start goed te maken, waardoor met 61 tegen 78 verloren werd.

Om 17.30 uur speelde de u16 tegen Almonte. Ze wonnen overtuigend met 90 tegen 21. Heren 1 speelde eveneens om 17.30 uur. De tegenstander was de Deurne Pioniers, waarvan de mannen van EBCG wisten dat je ze geen ruimte moest geven om te schieten. EBCG probeerde de controle te krijgen over de wedstrijd door met veel energie te spelen en fanatiek te verdedigen. Helaas had EBCG onvoldoende in te brengen tegen de schutters van Deurne, die elke kleine misstap in de verdediging genadeloos afstraften. De eindstand bedroeg 63 tegen 95.

Het tweede heren team sloot de wedstrijddag af tegen BC Lieshout. EBCG bouwde in het eerste kwart een kleine voorsprong op en wist dit verschil in het verdere verloop van de wedstrijd langzaamaan groter te maken. Zij wonnen met 69 tegen 56.

Lijkt het jou ook leuk om te gaan basketballen? Kijk voor een gratis proeftraining op www.ebcg.nl. Vooral voor 'onder 12 team' is de vereniging nog op zoek naar enthousiaste meisjes en jongens die wedstrijden willen spelen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>