Logo mooigeldropmierlo.nl
V.l.n.r. Kai van Hoof, Nederlands kampioen Rens Kalsbeek, Steff de Bruijn  | Fotonummer: cf0f66
V.l.n.r. Kai van Hoof, Nederlands kampioen Rens Kalsbeek, Steff de Bruijn (Foto: Ingezonden)
Evenementen

Mierlose Kai van Hoof tweede bij NK Mountainbike

Mierlo/Oldenzaal – De negenjarige Kai van Hoof uit Mierlo heeft in zijn jonge leventje al veel kilometers op zijn mountainbike gezeten. Als driejarige begon Kai met fietsen, eerst recreatief, later sportief. De Landelijke Jeugd Competitie van categorie 2 (jeugd 9-10 jaar) wist Kai half september op zijn naam te schrijven. Een week later, zaterdag 22 september, werd hij in Oldenzaal verdienstelijk tweede tijdens het Nederlands kampioenschap Mountainbiken.

Redacteur: Emmy Grit

Jong geleerd

Kai heeft het fietsen met de paplepel meegekregen. Als kleine jongen van anderhalf jaar zat hij al op de driewieler, met zijn derde fietste hij zelfstandig. Zijn ouders zijn veel bezig met mountainbiken. "Vanaf kleins af aan is Kai mee in de fietskar geweest en was gefascineerd door de wielen", vertelt moeder Wendy. "Dit resulteerde erin dat Kai op zijn zevende bij de wielervereniging is gegaan om te wegwielrennen. Uiteindelijk heeft Kai de overstap gemaakt naar R&TC Buitenlust in Helmond, omdat hij daar meer training kon krijgen in zijn grootste hobby, het mountainbiken."

Voorbeeld
Kai kreeg het voorbeeld van deelnemen aan wedstrijden van zijn vader Willem. Willem heeft deelgenomen aan wedstrijden mountainbiken en wegwielrennen in Nederland. "De afgelopen 15 jaar heeft Willem mountainbike marathons gereden in Duitsland en Kai heeft daar 'de lucht opgesnoven' van het mountainbiken", aldus Wendy. Op het moment dat Kai groot genoeg was, heeft Kai ook in Duitsland deelgenomen aan een aantal Kids Cups, afgesloten met mooie resultaten. "Het mooiste van mountainbiken is dat je elke keer op een ander parcours rijdt met andere hindernissen van het mountainbiken", geeft Kai aan. "Ik zie het als een grote speeltuin waarin ik me mag vermaken met de fiets."

Parcours
In een zeer mooie omgeving, in Oldenzaal nabij recreatiepark het Hulsbeek, werd het Nederlands Kampioenschap op zaterdag 22 september gehouden. "Het was een mooi parcours, er zat een oversteek over het water in en smalle single tracks. Inhalen was op veel plekken moeilijk. Ik vond het technisch niet heel zwaar, maar door afwisseling met veel bochten werd het wel moeilijker", geeft Kai aan na de wedstrijd.

Gestreden
Kai kwam uit in categorie 2. Normaal rijden jongens en meisjes bij elkaar, de meisjes zijn een jaar ouder. Bij het NK reden de meisjes apart, na de jongens. Kai zat met 19 andere deelnemers in zijn categorie. "Ik had een mooie start en zat meteen bij de eerste drie renners. We moesten vijf ronden rijden" gaat Kai verder. Kia heeft gestreden tot de laatste meter, maar door een klein foutje, moest hij zijn meerdere erkennen in de winnaar. Kai werd uiteindelijk tweede op dit Nederlands Kampioenschap.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>