Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 6bb080
Foto: Joan Delisse
Koninklijke onderscheidingen

Koninklijke Onderscheiding voor Hans Seijkens

Mierlo – In Restaurant Thuis in Mierlo is de Mierlose Hans Seijkens (58 jaar) zaterdag 29 september benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Link reikte de versierselen die bij deze onderscheiding horen uit tijdens de jaarlijkse brandweeravond van het korps Mierlo.

Hans ontving zijn Koninklijke Onderscheiding voor zijn inzet als lid van de vrijwillige brandweer post Mierlo (1988-2018). Maandag 1 oktober beëindigd Hans, na 30 jaar, zijn actieve brandweerloopbaan. Hij trad op 1 september 1988 toe tot de vrijwillige brandweer, waar hij werd opgeleid tot Brandwacht 2e klasse, Brandwacht 1e klasse en Hoofdbrandwacht. De laatste jaren van zijn loopbaan was hij voornamelijk Manschap en Voertuigbedienaar. Hij nam de verantwoordelijkheid om de andere brandweermensen op een veilige wijze bij het incident te brengen en te zorgen dat de taken goed uitgevoerd konden worden. Hij sluit zijn loopbaan af als Manschap B in de rang Hoofdbrandwacht. Hij is ook vele jaren actief geweest bij de jeugdbrandweer Mierlo, zowel op lokaal als op landelijk niveau. De jeugdbrandweer mag echt gezien worden als kweekvijver voor de actieve brandweermensen. Hiernaast is Hans vele zaterdagen actief geweest als jurylid tijdens de wedstrijden/vaardigheidstoetsen op regionaal en landelijk niveau bij het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC). ln 30 jaar kan gesteld worden dat Hans meer dan 2500 keer is opgeroepen om de medemens te helpen. Hij heeft meer dan 1100 avonden geoefend om alle vaardigheden op peil te houden, om het vak als brandweerman op een professionele manier uit te kunnen oefenen.
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>