Logo mooigeldropmierlo.nl
Veel belangstelling bij de veiling  | Fotonummer: c1be66
Veel belangstelling bij de veiling (Foto: Emmy Grit)
Evenementen

Veel aanbod vlooienmarkt Scouting Mierlo

Mierlo – De potten, vazen, pannen, tuinsets, meubilair, elektronica, kleding, boeken en DVD's die zondag 30 september werden aangeboden op de vlooienmarkt op het veilingterrein hadden over belangstelling niet te klagen. Een groot deel van de aangeboden goederen ging met een nieuwe eigenaar naar huis.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Emmy Grit

Ophalen van goederen

Scouting Mierlo hield voor de 51e keer de jaarlijkse vlooienmarkt. De goederen die te koop werden aangeboden, zijn daags voor de vlooienmarkt bij de inwoners uit Mierlo door de leden en vrijwilligers opgehaald. Zij reden af en aan door Mierlo om alle artikelen naar het veilingterrein te brengen waar alles uitgezocht en soort bij soort werd gezet.

Veiling
De mooie, goed verkoopbare, artikelen werden apart gezet voor de veiling. "Als er veel belangstelling voor een artikel is, gaat de prijs vaak omhoog. Het komt helaas ook voor dat een artikel aangeboden wordt waar geen interesse voor is. Dat is het mooie van een veiling, het kan alle kanten op", geeft een van de vele vrijwilligers aan. "De veiling was dit jaar weer een groot succes, er was veel belangstelling en de meeste artikelen werden voor een mooi bedrag verkocht."

Druk bezocht
"Het was vanaf 11.00 uur meteen druk op het veilingterrein", vertelt Koen van de Kimmenade, één van de vele vrijwilligers. Rond het middaguur was het al drukker dan vorig jaar. "Dat komt goed uit; er staan meer goederen uitgestald, dus dan is het fijn als er veel bezoekers zijn." De ruim 60 vrijwilligers die op zondag actief zijn, doen er alles aan om zoveel mogelijk te verkopen; van een vaas tot kinderspeelgoed, van een pannenset tot een zonnehemel. Bezoekers liepen regelmatig met hun 'nieuw' gekochte goederen naar de auto om vervolgens terug te komen en weer verder 'te winkelen'.

Opbrengst
De opbrengst van de vlooienmarkt wordt onder andere gebruikt voor het onderhoud van Blokhut De Sprinkhorst en om de contributie zo laag mogelijk te houden. Verder gaat een gedeelte van de opbrengst naar de verschillende speltakken; zo heeft iedereen bij de Scouting profijt van de vlooienmarkt.

Eerste keer
De 34-jarige Inge heeft een moeilijke tijd achter de rug. "Ik woon pas in Mierlo en ben hier voor de eerste keer. Het is een mooi initiatief. Ik heb niet veel te besteden, op deze markt heb ik al een tas vol 'nieuwe' spulletjes gekocht voor mijn nieuwe huis." Haar twee kinderen hebben ieder een paar boeken en een spel in hun tas. "Hebben ze van hun zakgeld gekocht", vertelt Inge trots.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>