Logo mooigeldropmierlo.nl
Staand: v.l.n.r. Trainer Stanley Verbeek, Emre Nakci, Yigit Bilic, Jesse Wendker, Moatez Jebalia en Trainer Mark van den Boomen Zittend v.l.n.r. Liam Schuilenburg, Fein Knispel, Olek Piotrowski, Amjar Koer  | Fotonummer: 86bfef
Staand: v.l.n.r. Trainer Stanley Verbeek, Emre Nakci, Yigit Bilic, Jesse Wendker, Moatez Jebalia en Trainer Mark van den Boomen Zittend v.l.n.r. Liam Schuilenburg, Fein Knispel, Olek Piotrowski, Amjar Koer (Foto: Peter Wijlaars)
Foto's Braakhuizen United

Contract Braakhuizen United Red getekend door acht jonge voetballers

Geldrop/Eindhoven – Acht enthousiaste jonge voetballers hebben woensdag 26 september het contract voor deelname aan Braakhuizen United, team Red, getekend. De acht Geldropse teamleden kwamen, met hun ouders, hiervoor naar het PSV-stadion. Vanaf 2015 neemt de gemeente Geldrop-Mierlo met Braakhuizen United deel aan het project 'PSV United, onderdeel van 'PSV in the Community'. Samen met het Jongerenwerk LEVgroep startte de gemeente het project Braakhuizen United op.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Peter Wijlaars


Geselecteerd
Voordat spelers geselecteerd worden voor Braakhuizen United gaat een werkgroep, bestaande uit jongerenwerkers, leerkrachten van de aangemelde leerlingen, de wijkagent Braakhuizen Noord en Zuid, de gebiedsregisseur en een PSV-trainer van PSV United overleggen welke spelers in aanmerking komen voor deelname aan dit project. De spelers beginnen in team Red en kunnen doorstromen naar team Bronze. "Dit is wel afhankelijk van de resultaten. Behalve de voetbalprestaties tellen de schoolprestaties mee en er wordt gelet op het naleven van de regels die in het contract opgesteld staan", geeft Bart Heldens, jongerenwerker LEVgroep aan.

Respect en regels
Met het tekenen van het contract weten de geselecteerde spelers wat er van hun verwacht wordt. Zo staat vermeld dat zij aanwezig zijn bij trainingen/wedstrijden, respect hebben voor elkaar, positieve schoolresultaten behalen, een gezonde leefstijl aanhouden en aanwezig zijn bij de wijkaktiviteiten. "De jongens gaan bijvoorbeeld in teamverband in de wijk een maatschappelijk project uitvoeren. De jongens leren dat 'niets voor niets is'. Het is tevens goed voor de teamspirit", geeft Bart aan.

Betrokken
Meester Johan, docent Kindcentrum De Vlinder, is vanaf het begin betrokken bij het project en aanwezig bij de ondertekening. Hij is er trots op dat zeven van de acht spelers in zijn klas zitten. "Ik ben regelmatig bij de trainingen aanwezig, zo blijf ik op de hoogte van de sportieve prestaties. De kinderen kunnen veel van elkaar leren en ze zijn een voorbeeld voor anderen", aldus Johan.

Trots
"Mijn zoon Moatez (10 jaar) wilde vorig jaar al bij Braakhuizen United, maar was toen nog te jong. Ik heb hem dit jaar opgegeven en ik was bijzonder verrast dat Moatez geselecteerd werd voor het team", vertelt moeder Bouchra. Moatez vindt het een grote eer dat hij geselecteerd is. "Hij praat er veel over en laat duidelijk zien dat hij erg trots is."

Wijkagent
Bij de ondertekening is wijkagent Michiel Goos aanwezig. "Het is belangrijk dat de jongens weten wie wij zijn en dat ze ons leren kennen. Het moet vertrouwd zijn als ze de politie zien", geeft Michiel aan.

Op dinsdag 2 oktober is het seizoen voor Braakhuizen United Red gestart met de eerste training.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>