Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 40212e
Foto: Ingezonden
Activiteiten

Vogelexcursie Mosbulten

Mierlo - De vogelwerkgroep van IVN Mierlo vertrekt op zondag 7 oktober om 8.00 uur vanaf 't Klokhuis aan de Goorsedijk 1 in Mierlo 5731 PC naar de Mosbulten. Als natuur wordt opgeofferd voor de bouw van woningen of wegen moet ter compensatie vaak nieuwe 'natuur' gerealiseerd worden. Zo is het natuurgebied de Mosbulten, ten noordoosten van Breugel, ontstaan cq uitgebreid als compensatie voor de aanleg van de nabije A50.

Dergelijke nieuwe natuur wordt vaak snel ontdekt door pioniersoorten en trekvogels. De laatste jaren zijn er in de Mosbulten dan ook veel bijzondere waarnemingen gedaan. In oktober, tijdens de top van de vogeltrek, is de kans daarop misschien wel het grootst.

Het IVN en deelnemers parkeren dicht bij een recent gegraven ven, met vogeluitkijkpost, en lopen vervolgens enkele kilometers door graslanden en bos. Deels is dat bos relatief jong; deels oud (naald- en loof). De veelheid aan biotopen biedt kansen op het waarnemen van veel typerende soorten, zoals ruiters (foto: Groenpootruiter), Watersnippen, Grote zilverreigers, Kuif- en Zwarte mezen.

Bij het ven kan het op enkele plekken drassig zijn. U moet ook rekening houden met enkele slechte paden en mogelijk enige vervelende begroeiing. Wandelschoenen en dichte kleding zijn daarom van belang. Een (vogel)verrekijker komt zeker van pas. Halverwege houden ze een korte stop voor koffie/ thee (zelf mee te brengen). Het IVN hoopt op een grote opkomst,

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>