Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 8dc123
Foto: Peter Wijlaars
Activiteiten

Speelplaats basisschool De Kersentuin in Mierlo krijgt opknapbeurt

Mierlo - Annemarie van de Ven (59) uit Mierlo werkt al ongeveer twee jaar en met veel plezier bij Roval Aluminium B.V. in Helmond. "Dit bedrijf ontwikkelt en verkoopt aluminium systemen voor ramen, deuren, gevels en daken", legt Annemarie uit. "Ik maak bij Roval de bevestigingsmaterialen, waarmee aluminium daken worden bevestigd."

Redacteur: Vivianne van Bijsterveld
Fotograaf: Peter Wijlaars

MVO-dag
Op 27 september organiseerde haar werkgever voor het vijfde jaar op rij een 'MVO-dag'. "MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Tijdens de MVO-dag steken wij met z'n allen de handen uit de mouwen voor een aantal maatschappelijke goede doelen."

Maatschappelijk doel
Die doelen worden door Annemarie en haar collega's zelf ingediend. Basisschool De Kersentuin in Mierlo was een van de aangedragen goede doelen. Een idee van Annemarie. "Mijn kleinzoon Damon is vijf jaar en gaat naar school op De Kersentuin. Hij zit in groep twee, is een geweldige knul, en zoals elke kleuter dol op spelen en buitenspelen. Nu vond ik de buitenspeelplaats van de school er niet zo mooi uitzien. Die kon wel een likje verf gebruiken. Het leek me ook leuk als er een gezellig bankje op de speelplaats zou komen."

Uitgekozen
Zo gezegd zo gedaan! Annemarie diende haar plan in, al moest zij eerst concurreren met veel andere leuke en bijzondere goede doelen. Zoals klussen en op pad gaan met de oudere bewoners van woonzorgcentrum Laverhof in Heeswijk. En het uitvoeren van opknapwerkzaamheden bij jongerencentrum Nirwana in Lierop. Annemarie vond het fantastisch dat onder andere 'haar' goede doel gekozen werd, vertelt ze trots.

Enthousiast
"Natuurlijk heb ik meteen contact gezocht met de directeur van De Kersentuin, de heer Jeroen van Dorst. Ik stuurde hem een mailtje en hij nodigde me direct uit voor een gesprek." Jeroen van Dorst was meteen enthousiast, vertelt hij. "Ik vond het superleuk dat Annemarie en haar bedrijf aandacht aan onze school en het plein wil geven. Zij pakken klusjes aan die hier blijven liggen", reageert de schooldirecteur. Zodoende stond er op donderdag 27 september een team van elf personen startklaar om de speelplaats op te knappen, op de traditionele MVO-dag van het Helmondse bedrijf. "We hebben onder andere de randen van de zandbak schoongemaakt en in vrolijke kleuren geverfd. Op allebei de speelplaatsen worden kleine aluminium goaltjes geplaatst, zodat de kinderen lekker kunnen voetballen. Ook hebben we de tafeltennistafel opgeknapt en hier en daar het schilderwerk bijgewerkt. Oh ja, en er is een bankje neergezet."

Bijdrage leveren
Heel de dag zijn de vrijwilligers druk aan het werk geweest. "Er is vandaag niemand op het bedrijf te vinden", vertelt Annemarie. "Iedereen is ergens anders aan het werk; voor het 'goede doel'." Dat geeft ontzettend veel voldoening. "Hoe fijn is het om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van onze leefomgeving. Ons motto 'Together for Better' wordt daarmee letterlijk in de praktijk gebracht." Extra leuk is wel dat haar kleinzoon straks een hoop plezier heeft van de prachtig opgeknapte speelplaats, vindt Annemarie. "Elke keer als ik Damon op kom halen dan voelt dat wel heel speciaal."

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>