Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 147f81
Foto: Ingezonden
Dorps Quiz

'Alles Komt Goed' wint opdracht Geldropse Dorpsquiz

Geldrop – In de aanloop naar de Geldropse Dorpsquiz op zaterdag 17 november zijn al enkele opdrachten gespeeld. Op zaterdag 6 oktober stond een verrassingsopdracht voor de teams op het programma. Een aanwijzing voor deze opdracht stond vorige week in deze krant. Van de 91 teams waren 54 teams naar gebouw De Vlerken van Plein 6G gekomen, net zoals in het krantenartikel vermeld stond. Zij hoorden iets na 12.00 uur wat de organisatie voor hen in petto had.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Emmy Grit

Koning Geldropse Dorpsquiz

"We gaan vandaag bepalen wie de 'Koning van de Geldropse Dorpsquiz' gaat worden. Jullie gaan bij het gilde schieten, met een kruisboog", opende Frans Stravers, één van de organisatoren de middag. Na een uitgebreide uitleg, kwamen beide teamleden in actie. Met een kruisboog en een pijl moest een ijzeren schijfje van een 13 meter hoge schutsboom afgeschoten worden.

Meteen raak
Maikel en Karin van Wanne Zannik (team 2), begonnen deze middag goed. Beide schoten het ijzeren schijfje eraf; zij waren door naar de volgende ronde. Jolanda en Twan van Pink Pit (team 60), konden na de eerste ronde alweer naar huis; zij schoten beide mis. Dat het schieten niet zo eenvoudig was, bleek wel uit de afvallers na de eerste ronde; 34 teams keerden niet meer terug.

De helft kleiner
Om de spanning op te voeren, had de organisatie nog een kleine verrassing voor de schutters. In de derde ronde moesten beide teamleden raakschieten om door te gaan naar de volgende ronde. Slechts drie teams slaagden hierin. De volgende ronde werd het nog moeilijker gemaakt; de overgebleven teams moesten op een andere schutsboom schieten, waar een schijfje op lag dat de helft kleiner was dan in de vorige rondes. Team 55 lukte dit niet, zij werden wel het beste vrouwenteam van deze middag.

Perfecte score
De finale werd gespeeld door Le Epic Despacito's (team 53) en (team 28). Beide schutters van team 53 wisten het schijfje niet te raken. De schutters van team 28 schoten beide raak. "Een perfecte, foutloze, opdracht voor team 28", aldus Frans Stravers.

Tipje van de sluier
Behalve het uitvoeren van opdrachten, worden wekelijks aanwijzingen voor een opdracht uit het opdrachtenboek weggegeven. "Deze aanwijzingen heb je nodig om een opdracht uit het boek te kunnen maken. Alle mogelijkheden waar mee gecommuniceerd kan worden, wordt ingezet voor deze opdracht", geeft Frans 'als tipje van de sluier' aan.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>