Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 91e0b1
Foto: Ingezonden
Verenigingen

Leuke wedstrijden bij EBCG basketball

Geldrop - Basketbalvereniging EBCG speelde afgelopen zaterdag zeven wedstrijden in sporthal de Coevering. De u12 mocht aantreden tegen de Venlo Sport Crusaders. De afgelopen wedstrijden hadden de spelers van de u12 het zwaar, maar in deze wedstrijd lieten zij zien dat ze in korte tijd al veel gegroeid zijn. In een leuke wedstrijd verloren zij met 49 tegen 71. De u14-2 had het ondertussen veel lastiger tegen Yellow Sox uit Bakel. Zij verloren met 23 tegen 101.

Na deze moeizame start van de dag, ging het wat beter met de teams van EBCG. Om 15.45 uur speelde de u14-1 tegen de Venlo Sport Crusaders en de u16-2 tegen Vido uit Veldhoven. Beide teams wisten in het eerste kwart een grote voorsprong te pakken. Helaas lieten allebei de teams van EBCG de tegenstander vervolgens wel weer enigszins in de wedstrijd komen. Toch werd er op beide velden uiteindelijk met een ruim verschil gewonnen. De u14-1 won met 92 tegen 37 en de eindstand bij de u16-2 werd bepaald op 62-25.

De u16-1 won van Black Shots uit Helmond, in een wedstrijd waarin beide teams zich vooral in verdedigend opzicht lieten zien. De eindstand was 46 tegen 35.

Heren 1 ging tegen Yellow Sox uit Bakel op zoek naar de eerste winst van het seizoen. Hoewel Yellow Sox het grootste gedeelte van de wedstrijd de controle had, wisten de heren van EBCG het verschil klein te houden. Helaas wist Yellow Sox de wedstrijd slim uit te spelen en de voorsprong in de laatste minuten uit te bouwen. Uiteindelijk stond er een eindstand van 67 tegen 87 op het bord in het voordeel van Bakel.

Heren 2 sloot de dag af tegen Agathos uit Geertruidenberg. Voor EBCG stond de ongeslagen status op het spel. De heren uit Geldrop kwamen echter moeilijk in de wedstrijd, en Agathos wist een vroege voorsprong te pakken. In het tweede kwart sloeg het momentum echter om en pakte EBCG de voorsprong. Ondanks dat het de rest van de wedstrijd spannend bleef, gaf Geldrop de voorsprong niet meer weg. De eindstand was 64 tegen 58.

Lijkt het je ook leuk om te gaan basketballen? Doe dan een keer een gratis proeftraining mee! Vooral voor hun u12 team zijn zij nog op zoek naar enthousiaste meisjes of jongens. Voor meer info zie www.ebcg.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>