Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 509cdc
Foto: Ingezonden
Jeugd

Sjors Sportief & Sjors Creatief breekt alle records

Geldrop – Mierlo - Het cultuur- & sportstimuleringssproject 'Sjors Sportief & Sjors Creatief' in de gemeente Geldrop Mierlo heeft weer een vliegende start gemaakt. Sjors Sportief en Sjors Creatief worden elk jaar populairder bij de basisschooljeugd. Binnen twee uur na de officiële start op 3 oktober om 15.00uur waren er al 300 inschrijvingen en een dag later zelfs bijna 700 inschrijvingen voor sportieve en creatieve kennismakingsactiviteiten in de gemeente.

De vijfde editie van Sjors Sportief & Creatief werd deze keer op een feestelijke manier afgetrapt! Sporthal de Kievit, die dit jaar 50 jaar bestaat, werd omgetoverd tot Ren-je-rot arena. Hier streden de groepen 4, 5 en 6 van de Basisschool Dommeldal, De Beneden Beekloop en 't Vijfblad tegen elkaar. De leerlingen werden fanatiek aangemoedigd door hun ouders en wethouder Looijmans. Uiteindelijk ging 't Vijfblad er met de winst vandoor. Daarnaast werd de prijswinnaar van de tekenwedstrijd bekend gemaakt. Tess van Hal, die de mooiste tekening instuurde, mag met haar hele klas gaan zwemmen bij Laco.

Laagdrempelig en toegankelijk
Via Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met een grote verscheidenheid aan sportieve en culturele activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden. De gemeente Geldrop-Mierlo heeft in samenwerking met Stichting LEVgroep haar krachten gebundeld om weer een prachtig Sjorsboekje uit te geven boordevol activiteiten. Daarin worden meer dan 60 activiteiten aangeboden voor kinderen uit groep 1 t/m 8. Kinderen mogen zich nog het gehele schooljaar en voor net zoveel activiteiten als ze willen inschrijven.

Meer informatie
Het verbinden van kinderen aan sport is een van de speerpunten uit het gemeentelijk sportbeleid. 'Sjors' is een van de instrumenten die de gemeenten inzet om de beleidsdoelen te behalen.

Meer informatie is te vinden op de websites www.sjorssportief.nl en www.sjorscreatief.nl. Ook kunt u voor meer informatie een e-mail sturen naar info@sjorssportief.nl of contact opnemen met de buurtsportcoaches Bernadeth Heijenk en Erwin Dams via sportenbewegen@levgroep.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>