Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: efec61
Foto: Ingezonden
Gemeente Geldrop-Mierlo

Tekort op begroting, ruimte voor investeringen

Geldrop-Mierlo - Een sluitende begroting is het uitgangspunt, maar de komende twee jaar laat de begroting van Geldrop-Mierlo een tekort zien. In 2019 gaat het over ruim 9, in 2020 ruim 4 ton. Dat blijkt uit de maandagavond gepresenteerde begroting voor de komende jaren. Het nieuwe college presenteerde haar eerste begroting 'met gepaste trots'.

Redacteur: Martin de Bruijne

Het tekort hoeft geen probleem te zijn voor de gemeente. Wethouder financiën Hans van de Laar: "Wij denken dat dit tijdelijk 'rood' staan met in ons achterhoofd een gezonde reservepositie en een meer dan gezond Grondbedrijf gerechtvaardigd is. Reden voor ons om nu te kiezen voor een begroting, die in de laatste twee jaar van de cyclus wel met een structureel positief saldo sluit, maar die in de eerste jaren een tekort laat zien."

Inwoners van Geldrop-Mierlo krijgen komend jaar niet te maken met verhoging van de onroerende zaakbelasting (OZB). Geldrop-Mierlo hanteert al een laag tarief in vergelijking met andere gemeenten en de ozb-tarieven blijven gelijk. Het college stelt dat de begroting op termijn sluitend is en dat er daarom geen noodzaak is om de tarieven nu te verhogen.

Investeren
Het college wil niet bezuinigen, maar vooral investeren. Geldrop-Mierlo duurzamer maken bijvoorbeeld en de gemeentelijke dienstverlening verbeteren. Welke plannen er definitief doorgaan blijkt de komende weken. Nu het college de begroting heeft aangeboden aan de gemeenteraad is het aan de politieke partijen. De komende weken wordt de begroting behandeld in de Commissies. In de raadsvergadering van maandag 5 november is de eerste termijn van de algemene beschouwingen, een week later stelt de gemeenteraad de begroting vast.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>