Logo mooigeldropmierlo.nl
Frank Lammers in het nieuwe Patronaat  | Fotonummer: 326c1a
Frank Lammers in het nieuwe Patronaat (Foto: Ger Jansens)
Algemeen

't Patronaat Draait opent met film Michiel de Ruyter

Mierlo –De opening van 't Patronaat Draait vond zondag 7 oktober plaats. Mierlonaren kunnen vanaf nu naar de film in hun eigen dorp. De voorzitter van 't Patronaat, Bram Busschers, garandeert de aanwezigen dat zij weggaan met een nieuwe ervaring door deze filmbeleving. Eregast Frank Lammers is dan ook trots dat Mierlo na vanavond een bioscoop heeft. Met de film Michiel de Ruyter, waarin Frank Lammers de hoofdrol vertolkt, wordt het omtoveren van 't Patronaat tot een filmtheater ingeluid. "Het is niet zo moeilijk om te kiezen welke films hier worden gedraaid, gewoon de films waar ik in zit", grapt de acteur.

Redacteur: Lisa van Gerven
Fotograaf: Ger Jansens

Nieuwe zaal

Bij binnenkomst in de zaal nemen de bezoekers plaats op de nieuwe luxe stoelen. Het gloednieuwe filmdoek van zes meter breed is al naar beneden gelaten en de verduisterende gordijnen voor de ramen geschoven. De bezoekers zijn voornamelijk vertegenwoordigd door de oudere generatie. Volgens een stel van middelbare leeftijd komt dit doordat de jeugd Michiel de Ruyter toch allang op Netflix heeft gezien. Toch is Rob van Otterdijk, wethouder van Cultuur en Onderwijs, verbaasd over de opkomst. "U trotseert allen Boer Zoekt Vrouw, daar ben ik blij mee." Rob beschouwt het filmtheater in 't Patronaat als een ankerpunt in de haast van het leven. "Bij 't Patronaat Draait kunnen bezoekers samen de gedraaide film beleven en er achteraf met elkaar over napraten." Dat is het doel van 't Patronaat in samenwerking met de gemeente; de mensen weer samen laten komen.

Met de tijd meegaan
"Het om het weekend draaien van films zorgt hopelijk voor meer bezoekers en meer levendigheid", vertelt Anita Weijmans, beheerder van 't Patronaat. Het initiatief 't Patronaat Draait is volgens haar dan ook een voorzet in het ontwikkelen van nieuwe activiteiten op en in een prachtige locatie.

Multifunctioneel
Nadat Bram, Rob en Frank aan het woord zijn geweest, wordt het zaallicht gedimd. Michiel de Ruyter verschijnt op het filmdoek. De film begint al meteen met een gevecht op zee, waarbij kanonskogels worden afgevuurd. Dit spektakel wordt extra uitgelicht door het nieuw opgehangen geluidssysteem in de zaal. Het systeem zorgt voor surround geluid, dat het gevoel geeft alsof je zelf in het gevecht zit. Het grote scherm en de opnieuw ingerichte zaal zijn niet alleen geschikt voor het draaien van films, maar kunnen ook worden ingezet voor meerdere doeleinden.

't Patronaat Draait' is een van de initiatieven die is uitgevoerd om 't Patronaat weer in trek te laten zijn, maar Anita laat weten dat ze nog volop bezig zijn met het doorvoeren van andere vernieuwingen en aanpassingen. "We willen graag beginnen aan de vernieuwing van de foyer, ons volgende project".

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>