Logo mooigeldropmierlo.nl
Christ Flinsterberg samen met Willy van der Putten  | Fotonummer: 3ce0b1
Christ Flinsterberg samen met Willy van der Putten (Foto: Joan Delisse)
Activiteiten

Willy van der Putten bezoekt voor de tweehonderdste keer het Computercafé

Mierlo - Bibliotheek Dommeldal vestiging Mierlo en Seniorweb Mierlo houden elke dinsdag een computercafé. Willy van der Putten bezocht dinsdag 2 oktober voor de tweehonderdste keer het Computercafé en werd zodoende in het zonnetje gezet.

Redacteur: Vivianne van Bijsterveld
Fotograaf: Joan Delisse

Ervaring en computerkennis
Het Computercafé heeft een vaste schare bezoekers die iedere dinsdag aanschuiven. "Het sociale aspect is, naast ervaring en computerkennis opdoen, dan ook net zo belangrijk", legt Christ Flinsenberg namens het Computercafé Mierlo uit. Het Computercafé is een initiatief van Jan Diepenbroek van SeniorWeb en Jan Bekx van bibliotheek Mierlo. In 2008 nam Christ Flinsenberg het over. Samen met nog negen andere vrijwilligers draagt hij zorg voor de bezoekers van het Computercafé.

Tweehonderd keer
Eén van die bezoekers is Willy van der Putten. Tijdens de les op dinsdag 2 oktober, die bezocht werd door ruim twintig senioren, werd Willy plots door Christ naar voren geroepen. "Ik heb zo'n vermoeden waar ik dit aan te danken heb", zei Willy met een lach. "Volgens mij heb ik een nieuw record verbroken. Heb ik het Computercafé tweehonderd keer bezocht?" Zijn woorden werden bevestigd door een luid applaus en een grote bos bloemen. "Er zijn mensen die komen als het onderwerp hen aanspreekt, of als ze zin en tijd hebben. Allemaal geen probleem! Maar hoe leuk is om een trouwe bezoeker zoals jij iedere week welkom te mogen heten", aldus Christ.

Cadeaus
Willy kreeg als dank en waardering een oorkonde, een glas met zijn naam en zijn jubileum erin gegraveerd, een leeslampje en twee pennen met inscriptie. Ook mag hij een jaar lang gratis het Computercafé bezoeken. En omdat het feest is, werd iedereen in het Computercafé getrakteerd op een stuk vlaai.

Thuis in digitale wereld
"Op naar de vijfhonderd", zei Willy met een glimlach. "Het leuke van het Computercafé is dat het een gezellige plek is waar we veel van elkaar leren", legde hij uit. "We delen tips met elkaar en zo zijn we allemaal steeds een beetje meer thuis in de digitale wereld." Zo heeft Willy onder andere geleerd hoe hij een digitaal fotoboek kan maken. "Ook alles omtrent het veilig internetbankieren heb ik hier geleerd. Binnenkort krijgen we les van een ervaringsdeskundige over het reilen en zeilen van Facebook. Iets wat bij onze generatie nog niet zo leeft."

Voor iedereen
Christ vult aan: "Jong en oud, iedereen is van harte welkom. Je hoeft geen lid van SeniorWeb of van de bibliotheek te zijn en je hoeft je ook niet vooraf aan te melden. We leren hier met kleine stappen. Thuis kun je verder met de stof als je dat wilt. We zorgen ervoor dat iedereen die de les heeft bezocht een informatieve mail krijgt met alles wat er die ochtend is geleerd."

Voor- en najaar
Zowel in het voorjaar als in het najaar worden tien presentaties gehouden. De lessen zijn van 09.00 tot 12.00 uur. Voor € 4,00 ben je welkom met al je vragen, voor een kopje koffie of thee, om te oefenen indien je een les hebt gemist of om een presentatie bij te wonen. Een overzicht van onderwerpen vind je op de website www.seniorwebmierlo.nl en in de hal van de bibliotheek ligt een informatieve flyer die je gratis mee kunt nemen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>