Logo mooigeldropmierlo.nl
Zwembad De Smelen  | Fotonummer: eff742
Zwembad De Smelen (Foto: Peter Wijlaars)
Gemeente Geldrop-Mierlo

Besluit over De Smelen opnieuw uitgesteld

Geldrop - Het besluit over de toekomst van zwembad De Smelen in Geldrop wordt opnieuw uitgesteld. Het college wil de verschillende alternatieven laten onderzoeken door een extern bureau. Dat lukt niet voor het einde van dit jaar.

Dat blijkt uit een brief die het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad heeft gestuurd. Onlangs presenteerde eigenaar Laco een plan voor het zwembad. Alle politieke partijen willen daarnaast dat er gekeken wordt naar twee alternatieven. Een daarvan is dat de gemeente zelf een nieuw zwembad laat bouwen, een ander alternatief is dat de gemeente het zwembad terugkoopt van Laco

"Om uw raad een goede keuze te kunnen laten maken tussen het plan van Laco en de door u aangegeven alternatieven dienen wij zaken goed in beeld te brengen. Alle genoemde varianten zullen goed onderbouwd moeten worden. Hierbij zal het kostenaspect een belangrijke factor zijn", schrijft het college nu aan de gemeenteraad.

Het college wil een extern bureau onderzoek laten doen naar de verschillende varianten. Dat gaat minstens een half jaar duren. "Willen wij in de tussentijd het zwembad openhouden dan zal het contract met Laco opnieuw verlengd moeten worden." Laco krijgt jaarlijks twee ton subsidie voor de maatschappelijke taken van De Smelen. Dat contract loopt eind dit jaar af. De bedoeling is nu dat er voor 30 september 2019 een raadsvoorstel ligt over de toekomst van het zwembad.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>