Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 4a4404
Foto: Peter Wijlaars
Gemeente Geldrop-Mierlo

Herinrichting plein voor het NS-station

Geldrop - De gemeente wil het plein voor het NS-station in Geldrop opnieuw inrichten. Er komt andere bestrating en betere parkeergelegenheid. De verkeersafwikkeling van fietsers en voetgangers wordt beter en het plein krijgt een andere uitstraling.

Voorlopig ontwerp
Het college van burgemeester en wethouders heeft onlangs ingestemd met het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van het stationsplein. "We willen de kwaliteit van het voorplein verbeteren door een hoogwaardigere inrichting", aldus het college. Het plan is volgens het college ook goed voor de veiligheid: "met de nieuwe inrichting dragen we ook bij aan een verbetering van de sociale veiligheid rond het station." De herinrichting van het stationsplein maakt deel uit van het project Spoorzone Geldrop. Dit project bestaat verder nog uit het bouwplan Jonkvrouw en het inkorten van de stationstunnel.

Binnen enkele weken start de inspraakprocedure voor herinrichting van het plein. In totaal is er 975.000 euro beschikbaar voor het project, waarvan 425.000 euro subsidie van de provincie Noord-Brabant. Uiterlijk eind november 2019 moeten de werkzaamheden gereed zijn.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>