Logo mooigeldropmierlo.nl
Frederique van Zeeland tijdens haar wedstrijd  | Fotonummer: 41c898
Frederique van Zeeland tijdens haar wedstrijd (Foto: Foto4U)
Evenementen

Geldrop Hippique biedt zeventien dagen paardensport

Geldrop - Voor de 36e keer werd Geldrop Hippique gehouden bij Ruitersportcentrum Meulendijks, Strabrechtseheideweg 6. Een mooi paardensportevenement in deze regio dat begon op vrijdag 28 september en eindigde met de grote finale op zondag 14 oktober.

Redacteur: Olga Maria Berger

Verschillende disciplines
Tijdens het zeventien dagen durende evenement konden liefhebbers gratis verschillende disciplines van de paardensport bezoeken. In de eerste week van het evenement kwamen de pony springruiters aan de beurt, in de tweede week de mensport en in de laatste week pony dressuur. Een van de deelnemers aan de ponydressuur D z2 was Frederique van Zeeland, lid van ponyclub De Geldropse Jagertjes, met de pony's, Drops en Liberty.

Match tussen ruiter en pony
Frederique is 14 jaar en gaat naar het Strabrecht College. Ze rijdt van jongs af aan en is iedere dag bij haar pony's te vinden om erop te rijden of ze te longeren. De laatste jaren is ze zeer succesvol en hoopt volgend jaar deel te nemen aan internationale wedstrijden. "Liberty is een geroutineerde dressuur pony", vertelt ze. "Van haar heb ik veel geleerd." Frederique traint nu zelf de pony Drops van zeven jaar. "Drops is nog jong en moet op een speciale manier worden aangepakt. Als ik teveel eis, protesteert Drops en probeert me zelfs wel eens af te gooien. Ik ben wel eens gevallen, maar heb gelukkig nooit iets gebroken." Natuurlijk wil ze net zo succesvol worden als Anky van Grunsven, maar dat hangt van veel factoren af. Zowel pony als ruiter moeten opgeleid en getraind worden en er moet veel geoefend worden. Het belangrijkste is dat pony en ruiter een match met elkaar hebben. Tot ze 16 is, kan Frederique aan de dressuurwedstrijden voor pony's blijven deelnemen.

Grote en kleine finale
Op zaterdag 13 oktober reed Frederique met Drops voor de tweede keer een dressuurproef. "Gisteren ging het beter", vond ze na afloop. "Vandaag was Drops wat moe, gisteren was de pony pittiger." Het bleef spannend tot alle deelnemers hun proef hadden afgelegd, maar ze kwam met Drops in de grote finale. Op zondag 14 oktober reed ze een kür op muziek en werd 12e met mooie punten. Met Liberty haalde ze de kleine finale, en werd 3e.

Zeventien dagen ruitersport
Yvonne den Ouden is penningmeester van Geldrop Hippique. "Geldrop Hippique is de overkoepelende organisatie", vertelt ze. "Verenigingen, zoals ponyclub De Geldropse Jagertjes, De Eerste Geldropse Rijvereniging, Stichting Concours Hippique Geldrop en de menvereniging, die gebruik maken van Ruitersportcentrum Meulendijks, organiseren de evenementen." Ruitersportcentrum Meulendijks verzorgde zelf een kindermiddag op woensdag 10 oktober, die zoals altijd druk werd bezocht en zeer succesvol was. "Er is tijdens de zeventien dagen Geldrop Hippique voor ieder wat wils", zegt Yvonne. "Zowel voor leken als deskundigen, jong en oud is er van alles te beleven." Het is alleen al een feestje om op het terras te zitten met zicht op de wedstrijden die gereden worden.

Uitslagen
Uitslagen van 17 wedstrijddagen zijn te vinden op https://www.concours.nl/
Er hebben diverse deelnemers uit Geldrop en Mierlo gereden: zo werd Miranda van den Boogaard uit Mierlo met haar paard Wait & See 6e in de klasse ZZ licht.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>