Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: b00374
Foto: Ingezonden
Evenementen

Prachtige opbrengst Dam tot Damloop

Amsterdam/Geldrop - Voor de 34e keer werd op zondag 23 september de Dam tot Damloop over een afstand van 10 Engelse mijlen (16,1 kilometer) gehouden. Henk Schalen uit Geldrop nam samen met zijn broer Jan, zijn neven Gerhard en Iwan Schuurhuis en vriend Reza Alipanahi, deel aan de sponsorloop om zo samen een heel mooi bedrag ten bate van de stichting Anak-Anak Lombok Timur bij elkaar te lopen.

Zaterdagmiddag kwam het gezelschap aan in Oostzaan bij hun Bed&Breakfast onderkomen. Na een heerlijk ontbijt op zondagmorgen keken ze op tv naar de start van de snelste vrouwen en mannen en konden ze op die manier het parcours al een beetje verkennen en herkennen van eerdere jaren. Om 12.30 uur vertrokken ze naar het station van Zaandam om met de trein naar Amsterdam te gaan. Het weer was niet echt fantastisch. Koud met regen en wind. Omstreeks 14.00 uur lopen ze met z'n allen naar de start en worden toch wel weer een beetje gespannen; hoe zal het gaan, hebben ze wel genoeg getraind. Om 14.35 uur valt voor hen het startschot; ze starten met ongeveer 3000 lopers. Het is indrukwekkend om met zoveel mensen te lopen. Onderweg staan ondanks het slechte weer veel mensen langs de kant om iedereen aan te moedigen, schitterend. Na de finish krijgen de lopers naast een medaille, bloemen en felicitaties. En een gevoel van YES, ze hebben het opnieuw gedaan, het is gelukt; wat een prestatie; prachtig.

De einduitslag van de sponsorlopers voor de stichting Anak-Anak Lombok Timur is als volgt:
Gerhard Schuurhuis, 1:17:41
Jan Schalen, 1:35:12
Reza Alipanahi, 1:35:45
Iwan Schuurhuis, 1:43:11
Henk Schalen, 1:54:53

In totaal werd er voor hun goede doel het enorme bedrag van maar liefst € 6.907,00 toegezegd.

De lopers willen dan ook graag iedereen heel hartelijk bedanken voor dit prachtige bedrag. Wat zullen de mensen in Labuan Pandan (Oost Lombok) hier blij mee zijn. Met name omdat het dorp in de afgelopen zomer getroffen is door zware aardbevingen. De opbrengst wordt gebruikt voor de wederopbouw van het dorp. Er worden op dit moment eenvoudige houten woningen gebouwd, voor een bedrag van € 225.00 per woning. Voor dit bedrag heeft één gezin weer een dak boven het hoofd.

De toegezegde bedragen kunnen overgemaakt worden op rekeningnr. NL67 RABO 0121334015 van de Stichting Anak-Anak Lombok Timur, met vermelding DtD-loop; (deze bedragen zijn aftrekbaar voor de belasting, omdat de stichting een ANBI-status heeft). Overigens heeft een groot aantal mensen het toegezegde bedrag al contant gegeven of reeds overgemaakt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>