Logo mooigeldropmierlo.nl
Waterrad in weverijmuseum  | Fotonummer: c5d2dd
Waterrad in weverijmuseum (Foto: Ger Jansens)
Gemeente Geldrop-Mierlo

Droogte zorgt voor problemen waterrad en gracht Donjon

Geldrop - De aanhoudende droogte zorgt voor problemen met het waterrad in het Weverijmuseum. Door de lage waterstand blijft het rad niet draaien. De droogte zorgt ook voor te weinig water in de gracht rond appartementencomplex Donjon in Geldrop.

Redacteur: Martin de Bruijne

Waterrad
De problemen met de lage waterstand kwamen dinsdagavond aan de orde bij de commissie Samenleving. Hanneke Meulendijk (DPM) vroeg naar de mogelijke kosten als het waterrad te lang stil staat. Volgens wethouder Rob van Otterdijk is het waterrad een 'doordraaiend probleem.' Door de lage stand van De Dommel blijft het rad niet draaien. "Als het waterrad te lang droog staat komen er barsten in de schoepen", aldus Van Otterdijk. De wethouder gaf aan dat er gekeken wordt naar mogelijkheden om het historische waterrad permanent te laten draaien.

Waterpeil Donjon
Arnold van den Bulk (CDA) noemde nog een gevolg van de aanhoudende droogte: de gracht rond complex Donjon. Het waterpeil is volgens hem zo laag dat de vissen het niet redden.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>