Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 0282ae
Foto: Ingezonden
Verenigingen

VV Geldrop deelt wedstrijdpunten met Chevremont

Geldrop - Buiten een gevaarlijke corner van Chevremont creëerden beide ploegen in de beginfase van deze partij nauwelijks kansen op Sportpark De Kievit. Na 21 minuten voetballen veranderde het spelbeeld. Rodney Klinkenberg kon namens de bezoekers, na miscommunicatie in de Geldropse-defensie, de 0-1 op het scorebord zetten, maar schoot vrijwel voor open doel tegen de paal. In diezelfde minuut lukte het Ben Bruisten niet om af te ronden voor VV Geldrop.

Even later, in de 27e minuut, kopte Tom Dekkers een prima aangesneden corner van Mark Werts op de lat. In de 41e minuut was het wel raak voor de groenwitten. Joep van der Velden bereikte Mark Werts, die vervolgens met een bekeken rollertje zorgde voor 1-0. Twee minuten voor rust kreeg VV Geldrop een vrije trap, die bijna leidde tot 2-0. Joep van der Velden bracht de bal voor en ditmaal was het Nico de Kort die het aluminium (lees: de paal) trof. Met iets meer geluk had het elftal van Pierre van den Eeden met een grotere voorsprong de kleedkamer op kunnen gaan zoeken.

Net na de pauze, in de 49e minuut, leek de formatie uit Kerkrade de gelijkmaker te produceren toen Brian Jacobs een pass verstuurde richting Rodney Klinkenberg. Echter verkleinde VV Geldrop-keeper Len van Gestel zijn doel uitstekend en wist vervolgens het schot van Klinkenberg onschadelijk maken. Niet veel later had een poging van Joep van der Velden te weinig kracht om Chevremont-goalie Mark Voss te verschalken.

In de tweede helft drong Chevremont VV Geldrop steeds meer naar achteren. Het balbezit was, net als overigens in de eerste helft veelal het geval was, voor de gasten, maar echt gevaarlijk konden de manschappen van Jan van Dijk, buiten de eerdere genoemde kans van Klinkenberg, niet worden. Dit kwam mede doordat VV Geldrop dikwijls goed ingreep als dat nodig was. Helaas hielden zij dit niet vol tot het laatste fluitsignaal. Zes minuten voor tijd, in de 84e minuut, werd Maikel de Groot neergehaald in het strafschopgebied, waarna Eloy Cox de daaropvolgende penalty koelbloedig binnenschoot: 1-1. Gideon Pieschel kreeg in de slotfase nog twee mogelijkheden, maar ook die resulteerden niet in een nieuwe voorsprong en moest VV Geldrop genoegen nemen met een punt.

Opstelling VV Geldrop
Van Gestel: Van den Akker, Nico de Kort, Dekkers, Desriac, Beets: Werts, Bruisten (88. R. Samuels), J. van Vroenhoven: Pieschel, Van der Velden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>