Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: 6d8453
Foto: Micle de Greef
Evenementen

De JOEK: 'Het waren mooie tijden!'

Geldrop - "Zoals het toen was, dat komt nooit meer terug. Het waren mooie tijden." Voor veel veertig plussers blijft de JOEK speciaal. Ze koesteren de mooie herinneringen aan het jongerencentrum langs het spoor. Afgelopen weekend werden er volop herinneringen en verhalen gedeeld bij de JOEK reünie.

Redacteur: Martin de Bruijne

De JOEK zelf is niet meer. Het pand, een oude Philips kantine, aan het Emopad bij het spoor ging ruim tien jaar geleden plat en is nu deel van de milieustraat. Afscheid van de JOEK werd er destijds genomen met een mooi feest. 'Tot over vijf jaar' was de boodschap die is blijven hangen. Dus kwam er een reünie. In de Kasteelhoeve en dat is volgens bezoekster Barbara wel een beetje jammer. "Een mooie locatie, dat zeker. Maar de JOEK hoort eigenlijk thuis op een wat ruigere locatie. Een dergelijke plek is er hier niet meer."

Weemoed
Natuurlijk, de tijd van toen is niet meer. En komt niet meer terug. Bezoekers en vrijwilligers van toen zijn volwassen geworden. Hebben banen, huizen en kinderen. En de tijden zijn anders. In de JOEK rond 1990 mocht je binnen gewoon roken en kon je als zestienjarige een biertje bestellen. Een oproep om herinneringen te delen, levert de nodige reacties op. Er klinkt weemoed door. "Ik zou die tijd graag nog eens over doen, ik mis het nog regelmatig", laat Ingrid weten. Marieke Trienekens is een van de JOEK-gangers die een relatie aan het jongerencentrum heeft overgehouden. "Dansend kwam Bas naar me toe op het podium om me te versieren. Buiten de JOEK rechts in het donker de eerste zoen. Nu 27 jaar later inmiddels 18 jaar getrouwd en 3 prachtige kinderen."

Optredens
Optredens in de JOEK. Die zijn bij veel mensen blijven hangen. Zelf zag ik er voor het eerst De Heideroosjes op een podium. Linda heeft heel veel herinneringen. Op nummer 1: "dat Frank Boeijen optrad en 'mijn' liedje Linda live zong." Tientallen bands hebben op het podium gestaan. De mannen van de Janse Bagge Bend bijvoorbeeld, bekend van 'Sollicitere' en 'Proemevlaai.' Een schot in de roos dan ook dat de Janse Bagge Bend op de afterparty zondag in Heerenhuys23 helpt met het wegspoelen van de kater. Mirjam Houben heeft een superherinnering aan The Pilgrims. Als echt Geldrops meisje ging ze op zaterdag en zondag naar de JOEK. "Ook op deze bewuste zondagmiddag. Er zou een bandje komen optreden en natuurlijk waren we erbij. Ik moest wel om vijf uur werken, maar dat kwam wel goed." Het kwam niet goed. Mirjam was in de ban van de knappe basgitarist en vergat de tijd. "Ik kwam veel te laat op mijn werk. Ik rook naar bier en sigaretten en werd ontslagen. Dat vond ik niet zo erg. Ben meteen op mijn fiets weer richting de JOEK gefietst om nog even van de band en basgitarist te genieten."

Leden
Verschillende anekdotes gaan over het 'deurbeleid'. De JOEK had leden en die mochten een introducé meenemen. Patrick: "Buiten in weer en wind wachten tot je mee naar binnen kon liften met een JOEK lid." Hij speelde later met zijn band bij de Joek Sessies en claimt in het bezit te zijn van een originele JOEK hangtafel. Veel herinneringen zijn afgelopen weekend nieuw leven in geblazen. Er is bijgebuurd en gefeest. Wellicht over vijf jaar weer?

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>