Logo mooigeldropmierlo.nl
  | Fotonummer: b3478a
Foto: Ingezonden
Kunst

'Licht op Symboliek' bij KuBra-Art Galerie

Geldrop - KuBra-Art Galerie aan de Molenstraat 2 in Geldrop opent op zondag 28 oktober om 15.00 uur de deuren voor de nieuwe expositie 'Licht op Symboliek'. Een gevarieerde selectie van kunstwerken van vier Brabantse kunstenaars. De expositie loopt van 26 oktober t/m 16 december.

'Licht op Symboliek' is een tentoonstelling met lino's met mythische figuren, symbolen en ruïnes, objecten en beelden van steen, zink en perspex, olieverfschilderijen gebaseerd op architectuur, reflecties en de iconische vorm van de gloeilamp en objecten van gevonden of geleende voorwerpen die in een ander licht worden geplaatst.

Een symbiose van licht en symboliek, een diversiteit aan materialen aan stijlen. Deze expositie toont aan dat door deze diversiteit toch een mooie synergie ontstaat en dat verschillende disciplines en stijlen elkaar versterken. Dat is KuBra! Kracht door variatie, creativiteit en kruisbestuivingen. Een verlichtende expositie met vier Brabantse kunstenaars: Noëlla Pirard ('s-Hertogenbosch), Jan Denneman (Eindhoven), Loes Watchman (Helmond) en Marianne van Zeeventer (Veghel).

Stichting KuBra verzorgt, onder de naam KuBra-Art, een gedeelte van het oude postkantoor aan de Molenstraat 2 te Geldrop, wisselende exposities, steeds voor periodes van acht weken, waar iedere keer een afwisselend en verrassend deel van KuBra zich presenteert. KuBra is een stichting waar ruim 130 Brabantse kunstenaars bij aangesloten zijn en die als doelstelling heeft haar leden podia te bieden door het organiseren van exposities op verschillende locaties in Brabant en België. Door deze eigen expositieruimte biedt KuBra direct een podium aan haar leden. Hier draait alles om de kunstenaars. Zij exposeren, er wordt door de kunstenaars ingericht, geselecteerd en gecommuniceerd over de kunst. Deze activiteit stimuleert ook de kunstenaars weer tot het ontwikkelen van nieuwe projecten waardoor zij zich kunnen profileren in de kunstwereld. KuBra-Art ontwikkelt in de toekomst extra kunst gerelateerde activiteiten in de vorm van workshops en kunstfairs.

Galerie De Ruimte, vult de overige ruimtes in en presenteert doorlopend haar kunstcollectie. De galerie streeft ernaar de toegankelijkheid van kunst en het begrip voor en over kunst te vergroten. Beeldende kunst van hoogwaardige artistieke kwaliteit wordt tentoongesteld in al haar verschijningsvormen. Hiertoe behoren schilderijen van realistisch tot abstract, sieraden, fotografie, papierkunst, glasobjecten, beelden van brons, steen, staal en keramiek. Meer informatie: www.galeriederuimte.nl

De galerie is geopend vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Op de zondagen wordt u ontvangen door één van de kunstenaars en worden er regelmatig demonstraties gegeven, vrije toegang en vrij parkeren. U bent van harte welkom! Meer informatie: www.stichtingkubra.nl.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>