Logo mooigeldropmierlo.nl
Derde prijs voor het trotse team   | Fotonummer: 8e148e
Derde prijs voor het trotse team (Foto: Ingezonden)
Verenigingen

HSV De IJzerenman derde bij vijverkampioenschap

Geldrop - Vissen is populair en daarom heeft Sportvisserij Zuidwest Nederland dit jaar het initiatief genomen om een vijverkampioenschap te organiseren. HSV De IJzeren Man uit Geldrop was, samen met 18 verenigingen, van de partij.

Het wedstrijdconcept is simpel. Sportvisserij Zuidwest Nederland loot twee verenigingen uit een pool en die gaan samen in overleg een tijdstip en plaats voor de onderlinge wedstrijd afspreken. Telkens komt er een winnaar uit en uiteindelijk hou je een finale met drie verenigingen over.

Begin mei trof HSV De IJzeren Man het team van HSV Eindhoven. Met een eindstand van 40 punten voor De IJzeren Man werd de eerste ronde gewonnen. De tweede ronde werd tegen HSV Ons Genoegen uit Asten gevist op de mooie visplas van De Witte Bergen en een returnwedstrijd in Geldrop. De uitslag over beide wedstrijden was 61 punten voor Geldrop en 49 punten voor Asten. Alweer een ronde verder. In de derde wedstrijd, op 1 september, moest HSV De IJzerenman het opnemen tegen HSV de Bleeken uit Vinkel. Hier was Geldrop in het voordeel, de wedstrijdleiding gaf Geldrop aan als plaats voor het treffen. Dit werd zo gedaan, omdat er maar een wedstrijd kon worden gevist. Met 17 punten voor Vinken en 38 voor Geldrop was de strijd gestreden en zaten ze in de finale.

De Finale werd gevist op 16 september op het kanaal door Voorne bij Hellevoetsluis. Hierbij traden de beste drie teams aan; HSV Groot Woudrichem, HSV De IJzeren Man en de combinatie HSV 't Bliekske - HSV 't Alvertje. Om niet over een nacht ijs te gaan is het Geldropse team zelfs op locatie gaan oefenen. Oefening of niet, het mocht de Geldropse vissers niet naar de beste plek brengen. Ontevreden waren ze ook niet, ze eindigden op de derde plek. Het team heeft mooie wedstrijden op leuke locaties gevist en tijdens de finale wist de Geldropse visser Piet Meulendijk toch maar mooi met de 'beste visser van het seizoen-prijs' aan de haal te gaan.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooigeldropmierlo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>